Почистено и подредено: 49-ото Народно събрание очаква новите депутати

  • 10 април 2023 15:31

  • 583
  • 5
Почистено и подредено: 49-ото Народно събрание очаква новите депутати
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

В пълна готовност сме за посрещане на новите депутати в 49-ото Народното събрание (НС), заявиха от пресцентъра на парламента.

Днес държавният глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на подписа указ, с който свиква първото заседание на 49-ото НС на 12 април (сряда), след проведените предсрочни парламентарни избори.

В тези два месеца от разпускането на законодателния орган, в сградата не са правени ремонти. Всички зали са основно почистени и подредени. Направена е и профилактика на системата за гласуване, разказаха от пресцентъра на НС.

Днес се подготвят поименните карти за гласуване, след като списъкът с избраните депутати беше обявен от Централната избирателна комисия в събота.

Най-възрастният народен представител и в 49-ото Народно събрание събрания е Вежди Рашидов (ГЕРБ-СДС). И този път той ще удари звънеца на първото заседание, потвърдиха от пресцентъра на парламента. Ще бъдат поканени дипломатите, съобразно списъка от предходното Народно събрание. Тогава, след среща, партиите решиха посланиците на Руската Федерация и Беларус да не бъдат канени на откриването му, заради войната в Украйна, пише БТА.

Веднага, след като прекрачат прага на знаковата сграда с надпис "Съединението прави силата", народните избраници ще получат папка, подготвена от администрацията на парламента. В нея те ще намерят Конституцията на Република България, правилник за дейността на Народното събрание, клетвения лист, ръководство за експлоатация на пултовете за гласуване, справка за администрацията на парламента с телефони. В комплекта има също книжка с описани постоянните делегации на НС в международни организации. 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
583 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2023.04.10 | 17:06

5
Новия бардак със старите кypви ле ще го правят пак?

2023.04.10 | 16:34

4
Кога па имаха време да се усерат

2023.04.10 | 16:32

3
❤️ А,те дали ще искат да влязат на почистеното и пометеното по галоши

2023.04.10 | 15:58

2
И защо сте си правили труда да го чистите и подреждате, все пак някви говеда ще влизат.

Добави коментар

Водещи новини