Татяна Дончева ("Левицата"): Нямаме път обратно към БСП

  • 04 април 2023 17:48

  • 2139
  • 17
Татяна Дончева ("Левицата"): Нямаме път обратно към БСП
© бТВ
Слушай новината Слушай новината

„Левицата!“ се създаде, защото очевидно лявото у нас не се измерва с 9-те процента подкрепа за БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е. Многостотин хиляди души са непредставени. Кратко беше времето, за да се наложи бранда, да ни припознаят като политически деятели на левицата, но с времето и това ще стане. Това заяви Татяна ДончеваТатяна Дончева Татяна Дончева е завършила средно образование в Националната математическа гимназия и висше в, лидер на партия "Движение 21“, част от коалиция „Левицата!“, в ефира на бТВ.

„Нека ние имаме 2%, нека да бяха други, ако не бяха социолозите, които цял ден държаха левицата на 1,6%. това са стари приоми, които са пробвани. Нека е ясно следното – манипулацията на данни е нещо, което не е проблем само на България. „Левицата съществува“ за осигуряване на политическо представителство, макар стартът ѝ да го намират за скромен“, поясни тя.

„От всичко, което излезе от устата на Нинова, има едно вярно нещо – че БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е ще бъде единственият представител на лявото в парламента“, коментира още тя.

„Ние не взимаме гласове от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, показват проучванията. Не се занимаваме с БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, не се занимаваме с Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за – да ги говори, съчинява, въобразява какво иска. Който иска да седи до нея, да седи докогато иска, да си губи живота в каквото иска. Ние продължаваме напред – следващата стъпка са местните избори, ние сме готови за следващата битка“, категорична е Дончева.

Тя поясни, че на практика проектът е стартирал след конгреса на БСП: „Ние за две седмици трябваше да организираме участието в изборите, да организираме листите, да направим програмка и да формулираме съществуването си.“

„Нямаме път обратно към БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е. Подобен стил може да отива на овчар с гега срещу овце. Ние сме били в БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е 96-97 година. Имали сме срещу себе си Костов, Нинова е дошла поне 10 години след нас. Ние сме напуснали преди тя да стане какъвто и да е фактор в партията", смята тя.

Дончева определи Нинова като „приватизаторката на Костов“.

Нинова: Опитът за убийство на БСП се провалиhttps://novini.bg/bylgariya/politika/774699

Тя подчерта, че няма да има коалиция с БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, когато тези хора са там и допълни, че „Левицата!“ с този старт, с упоритост и търпение може да се наложи като бранд с възходящи резултати.

„Това, което съм сигурна, в духа на интригата, е че не само БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, а ГЕРБ и ПП, и кръговете зад тях не желаеха „Левицата!“ в парламента. Тя не им трябва. Те могат да направят конфигурация от 5 или 6 субекта, но не могат да контролират „Левицата!“, поясни тя.

На въпрос за това има ли надежда за редовно правителство, тя коментира: „Мисията за стабилно правителство е възможна само когато има сериозни и конструктивни политици. Когато няма такива, дори да са с абсолютно мнозинство, те ще крушират на някой непродължителен месец. Това е проблемът на българския политически живот. В парламента – никаква експертиза, повтаря се как има да се приемат голям списък със закони от ПВУ. Знаете ли колко и какви са тези закони? Когато почетох, че вътре трябва да са сериозен набор закони за строителство и градоустройство, а не съм чувала за нито един, кой го пише, къде се намират тези закони, кога ще бъдат написани? Влязлото в момента мнозинство депутати не виждам кой би могъл да ги напише и приеме. Притеснявам се, че те могат а приемат някакви закони с правилни заглавия според Плана, но оттам нататък нямам идея какво ще стане.“

Тя смята, че математическото събиране на 120 гласа не решава нищо.

„За някого е проблем да няма редовно правителство, за други е. Считам за възможна ГЕРБ и ПП-ДБ да бъдат натиснати да направят правителство. Външните фактори ще ги натиснат. Това ще даде на външния фактор по-голяма сигурност, че в следващите месеци ще се приемат тези външнополитически решения, които ги устройват – оръжия за Украйна и следващи действия“, допълни още Дончева.

Тя категорично заяви, че „Левицата“ е против оръжията за Украйна: „Ние сме евроантлантическа формация, но по този въпрос сме категорични. Рисковете от разгаряне на военните действия да интуитивно ясни и достатъчно близо до границата ни. Вижте търговията със зърно. Двете страни трябва да бъдат натиснати за мирни преговори. Разделянето на териториите и уреждането на този териториален пъзел е сложен и трябва да се стигне до решение, което е взаимноприемливо. Ако не е – мирът ще бъде кратък". 

 

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
2139 17

Свързани новини

Коментари 17

Добави коментар
М. Иванов

2023.04.05 | 07:57

17
Мръсни комунисти-смърт за вас
Az

2023.04.04 | 22:13

16
Вашият път е ясен.
????!!!

2023.04.04 | 20:28

15
Е как ще имате,след като Вие от ДЪЛГО ВРЕМЕ Сте в ОПГ "герб"!!!????

2023.04.04 | 19:59

14
Много партии народи БСП разсипахте я, нароихте се и какво ,нищо.
Новини бг

2023.04.04 | 18:35

4
Защо не може да се коментира под статия за БайДън? Цензура ли правите?

2023.04.04 | 19:49

13
Въпросът да е към козяшкото антре
Щото нема поле

2023.04.04 | 19:00

8
И нема смисъл
Евангелие от Матея

2023.04.04 | 19:47

12
Безплодното дърво се отсича
Г

2023.04.04 | 19:45

11
Дъртата шлюха се хили като че ли е седнала на еми на пишлето
ШИИБАМ ЧЕРВЕНИ ПП-тъ,ДБ - тъ

2023.04.04 | 19:02

10
. .А ГАЛЕВАТА МАААСТИЯ СТАНАЛА КАТО ДЯВОЛ В СУРАТА ....УУУЖАААС ...ОТ ЗЛОБА СЪБРАНИ СТЕ.....ВЪЪЪЪЪН ... ММММАААМИЧКАТА ВИ...
ЗООМИЛИЦИЯ

2023.04.04 | 18:48

5
ПОМММООООЩ .....ПООМООООЩ ...., СКРИЙТЕ СЕ ..... ХОООРРАА .. .....
ШИИБАМ ЧЕРВЕНИ ПП-тъ,ДБ - тъ

2023.04.04 | 19:01

9
А ГАЛЕВАТА МАААСТИЯ СТАНАЛА КАТО ДЯВОЛ В СУРАТА ....УУУЖАААС ...ОТ ЗЛОБА СЪБРАНИ СТЕ.....ВЪЪЪЪЪН ... ММММАААМИЧКАТА ВИ...
Аайййй

2023.04.04 | 18:59

7
Ко е тууууй караконджулааааа. Ааааайййй .бееегаййте от бТВ бе

Добави коментар

Водещи новини