Нинова: Опитът за убийство на БСП се провали

  • 04 април 2023 14:58

  • 5702
  • 44
© Novini.bg
Слушай новината Слушай новината

Изчакахме да излязат окончателно резултатите – имахме изпълнително бюро, на което обсъдихме резултатите и ситуацията. Може би трябваше да изчакаме първия и втория да говорят, но странното мълчание втори ден ни кара да дадем своята пресконференция. Това заяви лидерът на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за на първи брифинг пред медиите след изборите на 2-ри април.

Тя благодари на гражданите, които са гласували за тях, както и на структурите, които подкрепиха и бяха активни в, по нейни думи, „една хубава кампания за БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е“.

„Запазваме приблизително предишния резултат. През цялата кампания вървеше една добре организирана манипулативна кампания срещу БСП: БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е е в агония; „Левицата“ има шанс да мине 4-те процента и да помете БСП; възможно е да се стигне до срив, който да попречи на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е да премине 4-процентовата бариера“, каза тя.

„През цялото време се внушаваше, че БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е е приключила като партия. Планът за убийството на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е този път се провали. Не за първи път се случва да ни се създава партия двойник в последните 2 години. Този път тази гъба двойник беше "Левицата". Планирано, организирано, подплатено с много финанси. Стотици хиляди левове за кампанията им, с подкрепата на служебния кабинет, на много места областни управители, назначени от Радев, работеха за „Левицата“. Бяха използвани държавни служители, имаше натиск на членове на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е да напускат партията“, допълни тя.

Тя посочи обвинените от нея областни управители, които са работели в полза на „Левицата“: „Областен управител на Сливен, назначен от Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, областен управител на Габрово, назначен от Радев. Това беше кампания на „Левицата“ с цел да ни намали резултата с много средства. Това е група, която иска да унищожи БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е.“

По думите ѝ това, за което „Левицата“ е създадена, е да вреди на БСП: „Те си го постигнаха, може би защото част от техните гласове са на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е.“

Тя се обърна към тези, които според нея постоянно са манипулирали общественото мнение, с въпроса: „Имат ли малко достойнство да излязат и да говорят истини?“

Окончателно! ЦИК обяви резултатите при обработени 100% изборни протоколи

„Само това ги питам. Защото ги слушаме от сутринта – същите тези врачки и баячки по същите телевизии внушават, че БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е ще прави правителство с ГЕРБ, ДПС, ИТН, и говорят от името ни. Искам да ги помоля да спрат да говорят от наше име, още повече, че някои от тях не са виждали жив социалист през живота си“, продължи тя.

Тя обяви, че след стартирането на парламента ще направят вътрешнопартийно допитване как да се държи парламентарната група оттук нататък.

„Не ни удовлетворяват тези 9%, не плуваме в розови облаци. Въпреки тази кампания, пари, натиск, все пак удържахме“, обяви още тя.

„Ще направим анализ област по област, не национален както досега. Имаме 10 области с повишен резултат спрямо предходните избори, има и такива, при които имаме понижен такъв. Ще направим обективен анализ за това къде са проблемите и грешките, както и да вземем решителни действия за отстраняването им“, каза още тя.

На въпрос за това с кого биха разговаряли и с кого не, тя е категорична: „С всички, както и досега. Показали сме, че можем, за да информираме какво решение е взела партията. Разговори на ръководството и задкулисни групи няма да видите и не очакваме. Питаме си членовете, отиваме при всички групи и ги информираме какво можем и какво не можем да подкрепим.“

Крум Зарков: БСП продължава с тъжните резултати

По повод хартиеното гласуване, тя коментира: „По данни досега на хартия са гласували 1,126 млн., на машина – 1,550 млн. Има горе-долу паритет. За партията ни също е така – на хартия 114 хил., на машина – 111 хил. Тоест, националната извадка се повтаря и при нас. Важно е, че дадохме възможност за избор, това ни беше първата цел, когато предложихме да се върне смесеното гласуване. Да, не се оправда очакването за рязко повишаване на избирателната активност, но се показва, че има нужда и от двете.“

Нинова видя два проблема, с които служебното правителство не се е справило – видеонаблюдението във всички секции, както и неосигуряването на необходимите паравани.

„Виждаме, че невинаги в политиката 1+1 прави 2. „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ поотделно имаха повече, отколкото заедно. Това сме го преживявали и ние“, коментира още тя.

Тя се обърна отново към „Левицата“: „Наиграхте се, каквото можахте навредихте, подновяваме поканата – върнете се в БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е.“

От "Левицата" с първи коментар за изборите

„Не стои на дневен ред въпросът за смяната на ръководството“, обяви тя.

„С „Възраждане“ имаме сходни позиции по някои въпроси с тях, но имаме и различия. Не бих казала, че с тях сме с еднаква политика. Ръстът на „Възраждане“ е показателен и трябва да ни накара да се замислим какво се случва в държавата. Такъв ръст на националистически вот е голяма въпросителна“, коментира още тя.

Тя се обърна към лидерите на другите партии: „Постъпете и вие така. Попитайте членовете си, да видим какво ще кажат хората, които ни избраха. Шегувам се, знам, че няма да го направят.“

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
5702 44

Свързани новини

Коментари 44

Добави коментар
анонисимус

2023.04.07 | 10:53

44
Никой не е искал да ви "убива" като партия.. Ама понеже само знаете да храните и крадете, хората не ви искат.. това е..
Тенев

2023.04.05 | 05:29

43
Напротив- успя!

2023.04.04 | 18:59

42
До къде ви доведе този евроатлантизъм на Гоце? До 9%.

2023.04.04 | 18:21

41
osran bokluk nali sas hartiena buletina shteshe da imash povece 100000 glasa no se okaza tce pak si nikoia
дон балон

2023.04.04 | 17:59

40
кой ви брой за нещо та ще иска да ви убие като партия
ТИЯ СА НЕРЕДОВНИ

2023.04.04 | 17:49

39
КИБАПИТЕ ГИ НЕМА ВЕЧЕ .

2023.04.04 | 17:38

37
Тая свинкя ако се махне БСП ще вдигне изборния резултат минимум на 15 %
НЕМА .., ТЕ ИЗБЕГАХА

2023.04.04 | 17:47

38
ПРИ СССР - КОЦЕ ...ТОЛКОЗ ИМ Е АКЪЛА ...
Просто човек

2023.04.04 | 16:56

27
Червена лелко, вие сами се справяте достатъчно добре...
Ха, ха, ха

2023.04.04 | 17:37

36
Горния говнотрол е Емѝ пидир@са- гнусния хомотрол и шизофреник.
Патриот

2023.04.04 | 17:25

35
НЕ НА МОТОР ДА СЕ КАЧИШ, НА К УР ДА СЕ КАЧИТЕ НЯМА ВИ, НЯМА !!!!
Патриот

2023.04.04 | 17:24

34
НЕ НА МОТОР ДА СЕ КАЧИШ, НА К УР ДА СЕ КАЧИТЕ НЯМА ВИ, НЯМА !!!!

Добави коментар

Водещи новини