Служебното правителство предлага Метин Казак за посланик в Йордания

  • 04 април 2023 12:37

  • 678
  • 0
Служебното правителство предлага Метин Казак за посланик в Йордания
© Уикипедия
Слушай новината Слушай новината

Служебният кабинет предлага Метин Казак за посланик в Хашемитско кралство Йордания, става известно от правителствено решение с дата 3 април т.г., публикувано в системата за правна информация на Министерския съвет. 

Решението е подписано от служебния премиер Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София. и главния секретар на Министерския съвет Красимир Божанов. С него кабинетът предлага на президента на страната да издаде указ, с който освобождава Димитър Михайлов от длъжността извънреден и пълномощен посланик на България в Хашемитско кралство Йордания, със седалище в Аман, както и указ за назначаването на Метин Казак. 

Метин Казак е бил заместник-омбудсман, както и в продължение на два мандата член на Европейския парламент от групата на либералите. Изпълнявал е функциите на заместник-председател на подкомисията за правата на човека, заместник-член и член на Комисията за външни работи, координатор на Комисията по международна търговия и член на делегацията за връзки с държавите от Югоизточна Азия.

В периода 2015 – 2019 г. е бил извънреден и пълномощен посланик на България в Доха, Катар. 

/ИС/

Десислава Станева
678 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини