Гълъб Донев: Избирателите не трябва да се притесняват за сигурността си по време на вота

  • 31 март 2023 18:20

  • 463
  • 1
Гълъб Донев: Избирателите не трябва да се притесняват за сигурността си по време на вота
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Българските избиратели не трябва да се притесняват за сигурността си по време на вота, заяви пред журналисти служебният премиер Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София.. Той коментира поредицата от сигнали за взривни устройства в училища в цялата страна. По думите му това са хибридни заплахи и едва ли целят сваляне на избирателната активност. Донев напомни, че всички изборни секции ще бъдат охранявани от служители на МВР, помещенията ще бъдат проверени и запечатани 24 часа преди началото на изборния ден.

„В деня на самия вот органите на МВР ще осъществяват охрана на съответните секционни избирателни комисии, така че българските избиратели не трябва да се притесняват за сигурността си по време на вота“, увери премиерът. 

„Правителството, съгласно разписаното законодателство и организационно-технически мерки, които предприема, за да подпомогне Централната избирателна комисия при провеждането на изборите на 2 април, е напълно готово. Сигурността на вота на българските избиратели е напълно гарантирана“, коментира Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София.. Той допълни, че България работи с партньорските служби от други държави. 

„С моя заповед е създадена междуведомствена работна група, която да изработи съответния протокол за реакция и информация за поставяне на взривни устройства, който протокол е готов. Той ще бъде приложен“, каза още служебният премиер. 

Демерджиев: Гласувайте спокойно в неделя! Няма реални заплахи, има само хибридни атаки

Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София. посочи, че институциите са положили всички усилия учебният процес да започне и да се осъществява нормално през следващата седмица.

Във връзка с изборите служебният министър-председател изрази надежда, че следващият избран парламент ще успее да излъчи управление на страната. Ако това не се случи, има конституционна процедура, коментира още той. Донев припомни, че ако отново се стигне до служебен кабинет, в правомощията на президента на страната ще бъде да посочи следващия служебен премиер.  

Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София. присъства на откриването на Световната купа по художествена гимнастика в Зала "Арена София".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
463 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Възраждане 33%

2023.03.31 | 18:29

1
Гласувайте правилно: само с хартиена бюлетина, на Възраждане слагате чавка, на останалите - хикс. Задължително на бюлетината дописвате "аз съм за Лева и против еврото". Ако имаме мнозинство тук, ЕС не може да ни задължи да я приемем съгласно директива на ЕК. Победа!

Добави коментар

Водещи новини