Министър Тодоров: Бомбените заплахи идват от далечни краища на света

  • 31 март 2023 18:02

  • 957
  • 2
Министър Тодоров: Бомбените заплахи идват от далечни краища на света
© БТВ
Слушай новината Слушай новината

Заплахите идват по мейл, но от това няма как да се направи категоричен извод, че става въпрос за кибератаки. Това каза в предаването "Денят на живо" по Нова Нюз служебният министър на електронното управление Георги ТодоровГеорги ТодоровГеорги Георгиев Тодоров е магистър по право. Професионалната му кариера преминава през по повод вълната от бомбени заплахи в училищата в страната през последните дни.

От МВР обявиха, че са взети всички мерки и имам всички уверения, че изборният ден ще премине сигурно. Ние също вземаме мерки, за да предотвратим евентуални нови атаки, заяви той.

Атаките идват от различни места, от далечни краища на света, като по-особено е, че минават през Европа, за да стигнат България, уточни Тодоров.

В отговор на въпрос той посочи, че не вярва зад атаките да стоят политически партии. Изключвам такъв подход, отбеляза той.

Георги ТодоровГеорги ТодоровГеорги Георгиев Тодоров е магистър по право. Професионалната му кариера преминава през увери, че в неделя ще гласува заедно със семейството си и е убеден, че това ще стане в сигурна среда.

Демерджиев: Гласувайте спокойно в неделя! Няма реални заплахи, има само хибридни атаки

Министърът на електронното управление призна, че въвеждането на видеонаблюдение на изборите е затруднило ведомството му.

Времето беше много кратко, само два месеца. Трябваше да осигурим една телевизия с 12 000 канала. Но мисля, че всички действия, които трябваше да бъдат взети от служебното правителствоп, са направени прозрачно. Мисля, че се справихме със задачата, каза още министърът.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
957 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Възраждане 33%

2023.03.31 | 18:30

1
Гласувайте правилно: само с хартиена бюлетина, на Възраждане слагате чавка, на останалите - хикс. Задължително на бюлетината дописвате "аз съм за Лева и против еврото". Ако имаме мнозинство тук, ЕС не може да ни задължи да приемем еврото и цифровия концлагер, съгласно директива на ЕК. Победа!

2023.04.01 | 10:04

2
Марш в Сибир, продажен комунист!!

Добави коментар

Водещи новини