Фандъкова: Очаквам строителният бранш да инвестира както в технологии, така и в кадри

  • 30 март 2023 14:29

  • 368
  • 1
Фандъкова: Очаквам строителният бранш да инвестира както в технологии, така и в кадри
© Булфото

Очаквам строителният бранш да инвестира както в технологии, така и в кадри, защото човешкият фактор на терен е несравним и с най-модерните иновативни технологии. Това е и едно от най-големите предизвикателства, заради което се налага обикновено да водим разговори за недобро качество или за подобряването му.

С тези думи кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска се обърна към ръководството на Камарата на строителите в България по време на конференция на тема "Предизвикателствата и възможностите в сферата на строителството - ролята на иновациите, новите технологии и уменията", организирана от Камарата и в. "Строител".

Фандъкова: До месец започва изграждането на бул. „Филип Кутев“, който ще свързва "Черни връх" и "Симеоновско шосе"

Фандъкова отбеляза, че като кмет на града винаги е насърчавала използването на иновациите и технологиите в строителството и изтъкна, че най-добрият пример за съчетание на строителството и науката е проектът за метрото. Тя съобщи, че до края на годината се очаква да бъде готов и проектът за фотоволтаична инсталация на метродепото в Обеля. 

Кметът напомни, че общината е въвела редица електронни услуги в полза на хората и бизнеса, като е разработено мобилно приложение с над 230 000 документа, както и система за дигитално предаване на проекти в сферата на устройственото планиране, единна информационна система за издаване на административните актове на Столичната община, която е съкратила чувствително административното обслужване  – от нужните преди месец или два, сега времето за обслужване е между пет и седем дни.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
368 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.03.30 | 17:06

1
Те си инвестират - в байбаси и бетлита, в яхти и съответно шофьори и капитани.

Добави коментар

Водещи новини