Кметът на Варна: Градът ще остане с осакатен бюджет

  • 29 март 2023 14:45

  • 955
  • 0
Кметът на Варна: Градът ще остане с осакатен бюджет
© Булфото (архив)

Варна ще остане с осакатен бюджет в условията на криза и инфлация, на неотворени европейски програми. Така кметът на Варна Иван ПортнихИван ПортнихИван Николаев Портних e български политик от ПП ГЕРБ, кмет на община Варна от 15 юли 2013 г. Роден е на коментира решението на областния управител Марио Смърков да обжалва продажбата на 16 общински имота пред Върховния административен съд.

Преди дни Административният съд във Варна определи жалбата на предишния областен управител срещу решението на Общинския съвет като неоснователна. Според магистратите, решението на общинските съветници в града не е противозаконно.

Мотивите на новата жалба на областния управител са изцяло политически, обяви председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов. Той смята, че в жалбата на Марио Смърков, депозирана по-рано днес пред Върховния административен съд, няма правни аргументи.

Няма юрист, който да каже, че решението на Общинския съвет за имотите е незаконосъобразно. Във Варна има достатъчно класни преподаватели по право, които могат да потвърдят това, а Марио Смърков можеше да се консултира с тях, каза Тодор Балабанов.

Иван ПортнихИван ПортнихИван Николаев Портних e български политик от ПП ГЕРБ, кмет на община Варна от 15 юли 2013 г. Роден е на за пореден път призова министърът на туризма Илин Димитров да даде позиция за бараките на “Златни пясъци”, които според кмета работят две години незаконно.

Въвеждат „зелена зона“ във Варна

Последвайте канала на

Радина Лазарова
955 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини