Експерт за позицията на Радев за боеприпасите: Президентът може би говори у нас предизборно

  • 24 март 2023 12:10

  • 812
  • 3
Експерт за позицията на Радев за боеприпасите: Президентът може би говори у нас предизборно
© Булфото (архив)

Съобщението за съвместна поръчка за доставка на боеприпаси за Украйна се появи още на 20 март в Европейската агенция за отбрана. То включва отдаване от собствените си боеприпаси, с възможност да бъдат овъзмездени. Второ - предаване на Украйна на боеприпаси, които вече са в процес на обществена поръчка и трето – да се засили отбранителната промишленост на Европа за такива боеприпаси, които ще бъдат отдадени на Украйна.

Това поясни за БНР Юлиана Николова от Портал Европа и Фондация "Център за модернизиране на политики".

Радев от Брюксел: България се ангажира с производството на снаряди за нуждите на наши партньори, а не за Украйна

Повечето от 10-те държави, които не са се присъединили към поръчката, имат национални процедури, които не им позволяват това, но присъединяването остава отворено занапред, уточни тя.

Юлиана Николова изрази неразбиране на позицията на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на на срещата на европейските лидери в Брюксел относно неприсъединяването на страната ни към съвместната поръчка на боеприпаси и изказа предположение, че "президентът може би говори у нас предизборно".

По темата с незаконния трафик на мигранти през страната ни Николова е оптимист, "въпреки нашите усилия да се съпротивляваме, все пак да станем членове на Шенген".

Относно влизането в еврозоната тя посочи, че "много зависи от състава на парламента, България какво ще приеме като бюджет", а "по-високото говорене в предизборната кампания е за повече харчове, което не е добре". 

Радина Лазарова
812 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.03.24 | 15:45

3
Разбира се, че говори предизборно, нали е НАТОВЕЦ, иска да спечели гласове от Русофилският Български Народ, който е 80%.
Stamatis

2023.03.24 | 14:48

2
В друуга статия на "историка" Джасим икара, че Радев е виновен за това, че българина, видиш ли ти не се ваксинирал! бре бе Джасиме, а не е ли това по-скоро признак на примитивност и суеверие на народа? Радев не бил подкрепял активно Украйна, а кой е казал, че всеки трябва да подкрепя Украйна, дори до смърт?! Ех, Джасиме от умен народ си излязъл, но май си забравил що е демокрация и свобода!
И това лайно

2023.03.24 | 12:23

1
Като Мутрата от Банкя: козирува на “ началниците от Брюксел” и се прави на герой пред нашите мисирки!

Добави коментар

Водещи новини