Мария Габриел открива първото издание на Деня на европейските автори в България

  • 24 март 2023 11:52

  • 277
  • 2
Мария Габриел открива първото издание на Деня на европейските автори в България
© Булфото (архив)

На 27 март (понеделник) ще се проведе първото издание на Деня на европейските автори – новата инициатива на комисаря по иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж Мария Габриел, която цели да насърчи четенето сред младото поколение, разкривайки пред учениците богатството на европейската литература.

Официалният старт на литературния празник ще бъде даден на конференция от 9.00 ч. в София Хотел Балкан от комисар Габриел и българския писател, носител на Европейската награда за литература за 2021 г., Георги Бърдаров.

Събитието ще събере представители от публични институции в ЕС, неправителствени организации и дейци в областта на книгоиздаването и културата.

Мария Габриел в САЩ: Европа е привлекателно място за новото поколение иноватори

Конференцията ще даде възможност на участниците да споделят добри примери и практики, за това как образователната система и книгоиздаването си сътрудничат в дейностите за насърчаване на четенето в училищата на местно, национално и европейско равнище. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
277 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
да

2023.03.24 | 14:11

2
Престанете с тая -тя е българка колкото ние сме марсианци.
Много е поресдствена тая,

2023.03.24 | 12:28

1
единственият ѝ коз е, че има влагалище - и достатъчно акъл да го ползва на точното място в точното време за точния член.

Добави коментар

Водещи новини