Министър Милков се срещна с министъра за Европа на Обединеното кралство

  • 23 март 2023 22:26

  • 5395
  • 0
Министър Милков се срещна с министъра за Европа на Обединеното кралство
© МВнР
Слушай новината Слушай новината

Служебният министър на външните работи Николай МилковНиколай МилковНиколай Милков е роден на 10 декември 1957 г. в София.   Завършил е Френската гимназия в София, прие днес в Министерството на външните работи (МВнР) парламентарния заместник-държавен секретар за Европа на Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия Лео Дохърти. Това съобщиха от пресцентъра на МВнР. 

Двете страни дадоха висока оценка на отличното състояние на двустранните отношения между България и Обединеното кралство. С приоритет се работи за активното развитие и задълбочаване на двустранното сътрудничество във всички области от взаимен интерес, в това число сигурност и отбрана, правосъдие и вътрешни работи, противодействие на дезинформацията, търговия и икономика, технологии, образование, наука.

Конкретен израз на намеренията на двете страни e работата по съвместен документ за задълбочаване на двустранните отношения и изграждане на Стратегическо партньорство между България и Обединеното кралство.

Милков: След октомври пред България и Румъния няма да има пречки за Шенген

В хода на разговора страните обсъдиха руската военна агресия срещу Украйна, като Лео Дохърти оцени високо приноса на страната ни в рамките на общата подкрепа за Украйна и българската позиция в контекста на единния отговор на ЕС и НАТО на руската военна агресия и дестабилизиращото поведение на Русия.

По-рано днес Лео Дохърти се срещна със служебните министри на вътрешните работи и на отбраната Иван Демерджиев и Димитър Стоянов. 

От посолството на Великобритания в София съобщават, че посещението на министър Дохърти е демонстрация на солидарност с България в нейните усилия да подкрепи Украйна, както и в съвместната ѝ работа с международни партньори в търсене на отговорност от Русия, отбелязват от посолството. 

Мая Йорданова
5395 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини