Йотова във Велико Търново: Българската памет не се нуждае от излишни фанфари

  • 22 март 2023 12:49

  • 264
  • 0
Йотова във Велико Търново: Българската памет не се нуждае от излишни фанфари
©
Слушай новината Слушай новината

„Паметта за славното българско минало ражда единението. Тази памет няма нужда от излишни фанфари. Има нужда да продължим успешно да пишем историята на днешния и утрешния ден. А успехите постигаме само когато сме заедно.“ С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова приветства жителите и гостите на Велико Търново по случай празника на града.

„Велико Търново е град, който трябва да почувстваш. Тук пулсират величието, и бедите, и победите. Оттук започва Третата българска държава. Все още отекват стъпките на великите българи, които с меч в битки, с перо и слово, с дипломация записаха България като светилище на европейската цивилизация“, заяви вицепрезидентът.

„Велико Търново не е само кръстопът на славното минало, днес е кръстопът на настоящето и бъдещето. Тук има много младост, възпитавана във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“, в Националния военен университет „Васил Левски“, посочи Илияна Йотова.

„Да предаваме на поколенията след нас безпределната любов към род и родина, която имаха великите личности, които написаха търновската история. Трябва да познаваме величието на българската история и да се опълчваме срещу всички, които искат да я пренапишем“, призова вицепрезидентът. „За да бъдеш добър управленец и истински родолюбец, трябва да си вътрешно независим, да си провел битката за суверенитета на собствената си държава. Да си патриот не е унижение, това е самочувствие. Младите хора на България трябва да имат това самочувствие, за да решават със своите връстници от Европа трудните въпроси”, подчерта вицепрезидентът. Тя предаде поздрави за празника на Велико Търново от името на държавния глава Румен Радев.

Велико Търново чества своя празник

Последвайте канала на

Десислава Станева
264 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини