Мая Манолова се оказа най - активна в парламента

  • 22 юли 2012 08:50

  • 3964
  • 0
Мая Манолова се оказа най - активна в парламента
©

41 депутата не са казали и думичка от парламентарната трибуна от началото на годината, съобщава "Труд", позовавайки се на справка от Народното събрание.

Един от тях е и  обвиненият в търговия с влияние Димитър Аврамов от ГЕРБ, който напусна парламента преди три дни. Другата "риба" е медийният магнат Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на (ДПС).

Традиционно най-много мълчаливци има в ГЕРБ - 27 от управляващите не са се изказвали нито веднъж от трибуната. Повечето от тях никога не са попадали “под прожекторите” и са неизвестни за обществеността, но гласуват под строй за “правата линия”.

Без изненади ДПС е представено в срамната класация с народните представители Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от и Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на, които са популярни с това, че не ходят в парламента. Те нямат нито едно присъствие в пленарната зала от началото на годината, така че няма и как да се изкажат. Мълчи си и бившата министърка на бедствията и авариите Емел ЕтемЕмел Етем Емел Етем-Тошкова е родена в град Исперих. През 1981 г. завършва висшето си образование, като.

Нито веднъж на парламентарната трибуна не се е качвал и депутатът Николай ПехливановНиколай Пехливанов Николай Янков Пехливанов е роден на 05 март 1972 година в град Бургас. Той по професия е инженер. от “Атака”, който бе кандидат за кмет на София и тогава агитираше усърдно по улиците на столицата. Той е пропуснал и 44 от заседанията за първото шестмесечие.

От БСП е мълчал само Бойко Великов, а от “Синята коалиция” - Любомир Иванов. От изказвания “бягат” и няколко независими депутати, сред които Касим Дал, Димитър Карбов, Огнян Тетимов и Петър Хлебаров.

Най-много пъти - 293, е вземала думата червената депутатка Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на, която е говорила общо 14 часа и 46 минути. Тя се е изказвала 19 пъти повече от лидера си Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на, който е вземал думата едва 15 пъти. Речите му са продължили общо 1 час и 26 минути.

Макар че е говорил 34 пъти, изказванията на председателя на парламентарната група на ГЕРБ - Красимир Велчев, са по-кратки от тези на Станишев - с обща продължителност 59 минути. Заместничката му Искра ФидосоваИскра Фидосова Искра Фидосова Искренова е родена на 22. 08. 1971 г. в гр. Лом. Завършва гимназия в Монтана, после обаче е заставала на трибуната 199 пъти, а изказванията са продължили 7 часа и 26 минути.
Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на, съпредседател на “Синята коалиция”, е говорил 8 часа и 27 минути, Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа от “Атака” - 5 часа.

Извън воденето на заседанията шефката на парламента Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 е направила седем изказвания за общо 10 минути. Заместникът от “Атака” Павел ШоповПавел Шопов Павел Димитров Шопов е роден в Пловдив. В родния си град завършва гимназия, а през 1981 година  е говорил 9 часа и 60 минути - общо 182 пъти е заставал на трибуната. А зам.-шефът на парламента Христо БисеровХристо Бисеров Христо Дамянов Бисеров е роден в Хасково. Завършва "Право" в Софийския университет "Св. Климент от ДПС се е отчел със 158 речи

Последвайте канала на

Десислава Станева
3964 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини