Министър Димитър Стоянов: България не подготвя предоставяне на допълнителна военна помощ за Украйна

  • 20 март 2023 19:56

  • 626
  • 7
Министър Димитър Стоянов: България не подготвя предоставяне на допълнителна военна помощ за Украйна
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

"България и българското служебно правителство не подготвят допълнително споразумение за предоставяне на допълнителна военна и военно-техническа помощ". Това заяви служебният министър на отбраната Димитър СтояновДимитър СтояновДимитър Стоянов е роден на 28 октомври 1968 г. в Свиленград.   През 1986 г. завършва пред български журналисти в Брюксел, където участва в съвместно заседание на своите европейски колеги, предаде БТА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13301

На срещата се обсъждат възможностите за по-нататъшна военна подкрепа за Украйна.

"Днес беше обсъден проект за съвместно придобиване и предоставяне на 155-милиметрови снаряди", уточни Стоянов.

ЕС одобри изпращането на един милион снаряда за Украйна

По неговите думи България не е част от тази обща обществена поръчка и няма как да бъде, тъй като Българската армия не разполага със средства, които могат да използват този калибър.

Стоянов уточни, че в държавните заводи "Терем" не се произвеждат боеприпаси от посочения калибър. "Доколкото ми е известно, подобни способности имат Вазовските машиностроителни заводи, "Емко" и "Трансмобил" - това са български компании, частни и държавни", добави той.

"Българската армия предоставя това, което може да бъде предоставено. Ние сме под норматива за запасите, така че няма как допълнително да бъде предоставена военна помощ", поясни министърът.

Димитър СтояновДимитър СтояновДимитър Стоянов е роден на 28 октомври 1968 г. в Свиленград.   През 1986 г. завършва заяви, че принципно общите обществени поръчки в отбраната са предпочитани и отбеляза, че нашата страна се е включила в съвместна поръчка за противоракетни комплекси.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
626 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2023.03.20 | 20:13

1
Естествено, говнояди продажни. Нали ни управлява чорапа фигурант без да има право да променя решенията на народното събрание. Ще има разплата, ще носите раета.

2023.03.20 | 20:26

2
РУСОФИЛИСТИК

2023.03.20 | 21:19

3
a koi te pita teb bre smeshnik nali znaesh ima narodno sabranie na koziak i te si glasuvat kakvoto im narediat
????

2023.03.20 | 21:32

4
"Другарю-министър",ВОЙНА или "СПЕЦИАЛНА ОПЕРАЦИЯ"се води ТАМ?! Между другото,КАКВО ПРАВИ Русия в Украйна ,ОБЯСНЕТЕ "Другарю-министър"!!! Благодарим Ви!!!

2023.03.20 | 22:32

5
НАТО е Сатана. НАТО е Смърт. ЕС е Сатанинско КУЧЕ. Нямаме нищо общо с тези.
Хохохохохох :))))))))

2023.03.21 | 06:55

6
КАКВО ОЩЕ трябва да им се даде на тия нефелници/некадърници/нескопосници/неспособници та ПОНЕ окончателно да отблъснат руснаците – КАКВО ОЩЕ.......??????? Толкова са трагикомични нашарените с портрети/цитати на Хи*тл*ер и св*асти*ки, че трябва поне едно 100 години да се преподава за тази трагикомедия... Числено предимство 10 към 1 - буквално МИЛИОНИ въоръжени до зъби, апропо с по-добро/модерно оръжие от руснаците ; Безкраен поток от влакови композиции с продоволствия - каквото пожелаят им се дава ; НАПЕЧАТОХА им милиарди, които са повече от ЦЕЛИЯ военен бюджет на Русия, апропо, тия напечатани хартии помпат и световната инфлация - фиата може да го печата 4 - тия Райх колкото си иска, но крави/прасета/кокошки и посеви с пшеница/царевица/ориз - НЕ МОЖЕ... На фона на всичко това, специалната военна операция (такива бяха и Пустинна Буря и Шок и Ужас...) се води НА ТЕХЕН ТЕРЕН - апропо се ГОТВЯТ 8 ГОДИНИ трагикомиците за битка... Абе... Трагикомедия с една дума... Да сте МИЛИОНИ, а да те бият ШЕПА затворници и старци-фермери от Донецк... И да те бият с техника на 60 години... Грандиозен срам за украинците и американците е това - грандиозен...
М. Иванов

2023.03.21 | 09:45

7
Кремълското псе, президента насъсква назначените си малоумни министри да дрънкат глупости в услуга на Москва, какво правят братята освободители в Украйна???

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини