Гълъб Донев: Състоянието на финансите е стабилно, няма опасност за доходите и пенсиите

  • 18 март 2023 10:41

  • 1074
  • 5
Гълъб Донев: Състоянието на финансите е стабилно, няма опасност за доходите и пенсиите
© Кадър: Нова телевизия

Състоянието на финансите на държавата е стабилно. Няма опасност за валутния борд, няма опасност за курса лев-евро, няма опасност доходите и пенсиите да не се изплащат. Това коментира в студиото на NOVA служебният премиер Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София..

„Няма опасност да изпаднем в дългова криза, защото служебното правителство прави всичко възможно. Повишаваме събираемостта, която за януари и февруари е с над милиард и 300 от тази на редовното правителство”, добави той.

Във връзка с призивите за оставка на финансовия министър Росица Велкова, Донев обясни, че това не е въпрос, който стои на дневен ред. „Тя е един професионалист, компетентен, който много добре води финансите на държавата”, е мнението му.

Служебният министър на финансите: Уверявам българите, страната ни няма да фалира

С предложените от служебното правителство мерки, премиерът прогнозира, че в бюджета ще влязат около 6 млрд., които да покрият свръхдефицита, получен от „погрешните политики, приети от партиите в 47-ото и 48-ото Народно събрание”.

Борбата с високите цени

По думите на Донев след предприетите мерки от служебното правителство, диалогът, започнат с всички участници в процеса, е довел до тенденция да има трайни промоции на хранителните стоки от първа необходимост.

„В момента акциите и промоциите са на много повече продукти в магазините. Преди, ако имахме 4-5 продукта на промоция, сега те са 7-10, с намалени цени около 25-28%. Има и постепенно намаление на инфлацията”, добави той.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1074 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2023.03.18 | 10:49

1
ПРОРУСКИ БОКЛУК КАТО ТИКВАТА
Анонимен

2023.03.18 | 11:38

2
Шарлатани и Костовици съсипаха държавата.
Така ли?!

2023.03.18 | 12:51

3
Така ли бе, Гарване, "птицо проклета"?!Значи, състоянието на финансите е стабилно, няма опасност за доходите и пенсиите"? Да, ама "финансовата ти министърка каза точно обратното, тя излъга българския народ, с което извърши престъпление! Следователно, първото в "дневния ред" на прогизналия ти от кремълски слугинаж Гълъбарник е неграмотната некадърница Велкова да бъде изритана от Гълъбарника ти, веднага да бъде изритана! Тя не само, че направи за резил омразното на цял народ "служебно правителство" на фатмака Радев, но по най-безскрупулен и циничен начин докааз, че е слугиня на СИКаджийския престъпник от Банкя, който ораби и срути държавата! Защото, ега ти съвпадението, но още същата вечер престъпникът от подземния свят, така да се каже, "любимецът" на Зеления чорап, започна да повтаря като папагал простотиите, лъжите и измамите на финансовата ти министърка, която, да прощаваш, Гарване, "птицо проклета", ама тя става само за доячка в кравефермата на някое ТеКеЗеСе! За финансов министър не става, нещо повече, тя е срам и позор за България! И веднага да отговори на въпроса на Асен Василев защо не търси данъци и такси за стотици милиони на "правилните" СИКаджийски и сарайски фирми, които ощетяват хазната! Защо?! Ей, Гарване, "птицо проклета", че ти се оказа по голямо чудовище и по-голяма трагедия за България и от Мутрата от СИК, и от сарайския милиардер, взети заедно! И с това ще останеш в историята, в чиято най-черна страница ще бъде записано и и името на фатмак Радев - национален предател, коварен измамник и двуличник, чиято подла ирла с геребрастката сган отново е разобличена! Само че, ТОЙ защо мълчи като задник? Беше отворил мръсната си уста за "шарлатаните", назначени от него, но отказали да играят по кремълската му свирка, а се прави на тапа за този чутовен позор?!
Емѝ...

2023.03.18 | 12:57

4
Помияр, а за какво квича вчера свиноматката и за какво са тия планове за "данък свръхпечалба" от малкия бизнес, който не е свързан с тиквено-комунистическата ви мафия?

2023.03.18 | 15:47

5
Господин премиер постарайте се, колкото и да ви е трудно, да си придадете малко по-оптимистична визия. Това е малко но от там тръгва надеждата на хората.

Добави коментар

Водещи новини