От МС категорични: На днешното заседание на кабинета не е обсъждан нов договор за военна помощ за Украйна

  • 15 март 2023 18:56

  • 673
  • 6
От МС категорични: На днешното заседание на кабинета не е обсъждан нов договор за военна помощ за Украйна
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

От правителствената информационна служба изпратиха позиция във връзка с медийните запитвания относно посещението на европейския комисар по вътрешния пазар Тиери Бретон и спекулациите за нов транш на военна помощ за Украйна.

Публикуваме позицията без редакторска намеса: 

"На днешното заседание на Министерски съвет не е обсъждан нов договор между България и Украйна за предоставяне на военна помощ и изобщо не е разглеждано предоставянето на такава.

Еврокомисарят Тиери Бретон идва в България, ще преговаря за боеприпаси за Украйна

- В решението си Министерският съвет предлага отново всяка следваща военна помощ за Украйна да бъде гласувана от Народното събрание. Това, което предишният парламент не прие. 

Ето какви решения взе служебното правителство днес. Предлагат Илиана Раева да бъде удостоена с орден „Стара планина“

- Относно посещението на еврокомисаря Бретон уточняваме, че България има интерес от повишаване на капацитета на своята отбранителна индустрия и приветства подкрепата на Европейския съюз в тази насока. Но страната ни не се ангажира по никакъв начин с предоставяне на въоръжение на Украйна".

Последвайте канала на

Филип Епитропов
673 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2023.03.15 | 19:46

1
БГ политиците Не стават и Не може да им се вярва. За Сигурност и Безопастност. Да Бъдат Затворени Всички Военни Заводи, а Оръжието да бъде Демилитаризирано да не поподне в ръцете на Военолюбци.

2023.03.15 | 21:04

2
Затваряне на транспортните коридори през Държавата за превоз на Оръжие.

2023.03.15 | 21:20

3
,,САЩ подговтят влизането на България във войната. Това става ясно от обява за работа, според която американската армия търси лингвист с български език за мисия във „възможна военна зона“. Информацията е публикувана в обява за работа на компанията WorldWide Language Resources със седалище Файетвил, Северна Каролина. Компанията има договори за 529.2 милиона долара с Пентагона, като 501 милиона долара от тях са по договор с Американското командване за специални операции.''
Анонимен

2023.03.15 | 21:21

4
Рундьо безцеремонно саботира производството и износа на боеприпаси за Украйна, въпреки че има решение на НС и че това носи солидни печалби за държавата.

2023.03.15 | 21:24

5
,,С инцидент предизвикаха включването си във Виетнамската война. Това е т.нар. инцидент в Тонкинския залив, когато техни военни кораби са уж обстрелвани от виетнамска авиация. Те са били разположени в Тонкинския залив, естествено във виетнамски териториални води (никога не са признавали суверенитета на която и да е било държава). Сами си бомбардират корабите, за да се включат във войната. Те ще направят това нещо и с нас.''
Анонимен

2023.03.15 | 21:25

6
Рундьо безцеремонно саботира производството и износа на боеприпаси за Украйна, въпреки че има решение на НС и че това носи солидни печалби за държавата.

Добави коментар

Водещи новини