Радев посрещна президента на Румъния Клаус Йоханис

  • 15 март 2023 12:26

  • 386
  • 3
Радев посрещна президента на Румъния Клаус Йоханис
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и държавният глава на Румъния Клаус Йоханис отдадоха почит пред Паметника на Незнайния воин в София.

Румънският президент е на официално посещение в страната ни по покана на Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

Българският държавен глава посрещна Йоханис  с официална церемония на пл. „Св. Ал. Невски“ Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. Знамето на Румъния е издигнато пред сградата на президентството заради посещението на Йоханис.

Темите за енергийната, икономическа и транспортна свързаност, както и общата перспектива за присъединяване към Шенген ще бъдат във фокуса на визитата на Клаус Йоханис в София. 

Президентът на Румъния идва на посещение у нас

Очаква се двамата президенти да подпишат политическа декларация за издигането на двустранното сътрудничество на ниво стратегическо партньорство, предава БТА. 

"Документът предвижда засилване на двустранния политически диалог, насърчаване на икономическия обмен и трансграничното сътрудничество, подобряване на свързаността и инфраструктурата между двете страни, насърчаване на проекти, посветени на развитието на Дунавския регион, подобряване на енергийната сигурност, насърчаване на зелената енергия, сътрудничеството в областта на европейските въпроси и на отбраната и сигурността в контекста на многобройните трудности, причинени от агресивната война на Русия срещу Украйна", съобщават от президентската администрация на северната ни съседка.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
386 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.03.15 | 13:38

3
Вън от ЕС! Вън от нато! Долу гейщината!

2023.03.15 | 13:37

2
Браво на Румен Радев! Нашето място е с братска Русия.

2023.03.15 | 12:37

1
о, поправиха грешния пълен член в заглавието, ти да видиш.

Добави коментар

Водещи новини