Нанков от ГЕРБ захапа програмата на ПП-ДБ: Гасете лампите, има как!

  • 15 март 2023 09:24

  • 818
  • 6
Нанков от ГЕРБ захапа програмата на ПП-ДБ: Гасете лампите, има как!
© Булфото (архив)

Депутатът от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в Николай НанковНиколай НанковНиколай Нанков е министър на регионалното развитие и благоустройството до 31 август 2018 г. Той е се подигра с програмата на коалицията ПП-ДБ.

"Ох, какво да ви кажа, скъпи приятели, за „амбициозната“ програма на ПП Бутафория! С претенции… Ето само няколко примера, защото цялата програма е едно голямо преписване и няма изчитане - страница след страница повтарят едно и също", написа той във Фейсбук профила си. 

Ето какво още написа Нанков: 

1. Сключили били споразумение с Румъния за проектиране на пет моста над река Дунав. Абе, аланкоолу, между двете държави има подписан меморандум още през 2014 г. - за 2 локации на бъдещ трети мост. Втори меморандум през 2019 г. - за пет локации на бъдещ трети мост. Тези пет моста ПП само ги премятат от избори на избори, а работа - нула. А и истината им убягва.

2. Стартирали били проекта за тунел под Шипка, моля ви се! Абе, аланкоолу, процедурата започна 2019 година и премина през дълга съдебна битка. Преди това изградихме цялото околовръстно на Габрово и подхода към тунела. Осигурихме и финасирането за него. И докъде стигна тунелът при вас - до под кривата круша.

3. Щели да довършват автомагистрала „Хемус“. Ами те я спряха - лично Асен Василев каза, че Хемус не е спешна и изпразни сметката, в която бяхме заделили милиард за довършваното й. Помните, нали Още не е отговорил за какво бяха изхарчени парите. А сега, с това стягане на коланите, което се задава заради „далновидното“ им управление, откъде ще намерят пари за довършване на неимоверно поскъпналия аутобан Много лъжат, да го знаете.

4. Щели да довършат и „Видин-Ботевград“, и автомагистралата Русе-ВеликоТърново, че и автомагистрала „Черно море“. Да, ще ги довършат. Съвсем. Нищо няма да остане от тях.

5. Тази точка ми е любимата - щели да въвеждат немските стандарти за пътно строителство. Абе, алонкоолу, въведохме ги още през 2018 г. С мой подпис. С промяна в наредбата за проектиране на пътища. След повече от година усърдна експертна работа. И, ако позволите, една забележка за граматиката - сигурно в Харвард не правят разлика, но на български се казва германски стандарти. Немски е езикът. Държавата е Германия.

Управленската програма на ПП-ДБ: Без повече чакане по гишета, членство в Шенген и еврозоната, качествени образование и здравеопазване

6. Обещават строителство на безопасни пътища с дълъг срок на гаранция за поддръжка. Абе, алонкоолу, гаранционните срокове ние ги удължихме вече преди почти 4 години - през 2019 г. И да ви светна нещо - не могат да бъдат по-дълги от експлоатационните срокове. Абе, бутафория ви казвам.

7. Изобщо няма да коментирам общите приказки за типова документация за търгове в пътното строителство и текущ ремонт - да им пожелаем успех и за следващите избори може и драфт да напишат високоплатените им корифеи по Закона за обществените поръчки.

8. На всяка страница в програмата си въртят някакви 50 милиарда лева, които щели поравно да се разпределят между Северна и Южна България. Вярвате ли им - оперативните програми са зациклили; изпълнението, респективно плащанията по ПВУ са доникъде; какви 50 милиарда?! И инвестиции за пет лева няма да могат да завършат успешно.

9. Обещават устойчиво развитие на ВиК сектора - пак общи приказки. Ако не знаят, заради некадърното им управление ВиК проекти за стотици милиони са под риск и, ако не се вземат спешни мерки, всичко ще потъне като в бездънен кладенец. А градовете още дълго ще стоят разкопани и без завършени обекти.

10. Щели да намерят най-доброто решение за участъка на Струма през Кресненското дефиле - тук татко Петко явно не се е намесил с гениалната си експертиза. Мислите ли, че хората са забравили как вашият екоминистър опита да сложи прът в проекта Бутафория и това е.

11. Поне стана ясно защо са били „проверките“, с които регионалният министър Шишков се намеси в предизборната кампания - бутафорните му тези за „тънък“ асфалт са влезли в програмата на любимците му от ПП-ДБ.

С две думи, положението е: „Гасете лампите, има как“.

Радина Лазарова
818 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
!!!

2023.03.15 | 11:47

6
"Другарю"Нанков,КАЖИ за ИНСПЕКЦИИТЕ по "магистралите",които ИЗВЪРШВАХТЕ с "Другарят"Борисов,"РАМО до РАМО,ПЪН до ПЪН" !!!
PaulaFox

2023.03.15 | 11:43

5
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 23 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id369032
Емѝ...

2023.03.15 | 10:35

4
Абе, аланкоглу, не знам какво си "подписал" и какво си "въвел", помияр такъв, ама пътищата са като при бай тошо.

2023.03.15 | 10:32

3
grobarski bokluk m u prestapnicite ot grob i prestapnicite ot p.p razlika niama vie ste edni i sahti kradci.

2023.03.15 | 09:51

2
Я да ви е@ и хамелеоните.Плюете се един друг,а народа мизерува.
КАР ЗА ГЕРБ

2023.03.15 | 09:37

1
СУХ ! СУХ ! СУХ !

Добави коментар

Водещи новини