Росен Плевнелиев: Енергийният преход трябва да е справедлив и това е постижимо

  • 14 март 2023 10:10

  • 348
  • 0
Росен Плевнелиев: Енергийният преход трябва да е справедлив и това е постижимо
©
Слушай новината Слушай новината

Какъвто и да е енергийният преход, той трябва да е справедлив и това е постижимо. Това заяви президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното по време на десетия бакински форум в Азербайджан, предава БНТ. 

"Можем ли да имаме такъв преход при война, тройни и четворни цени, а светът се конкурира по ресурси и имаме наложени и санкции? Можем, но трябва да приоритизираме. Да приоритизираме проблемът, че доставките на енергия не само, че трябва да ги има, но те трябва да са на поносима цена, добави Плевнелиев. 

По думите му това може да стане само в режим на международно сътрудничество и спазване на правилата, а не когато някой някого окупира.

Общо е усещането, че сме в ситуация без изход, в която ако Русия загуби тази война, много хора смятат, че режимът ще падне, може да се стигне и до разкъсване на територията. Ако Украйна загуби пък, практически тя може да престане да съществува. И хората казват, че се намираме в задънена улица. Но не е така. Намираме се в сценарий, който се е случвал и на други места, включително и тук, в Азербайджан, коментира Плевнелиев.

Плевнелиев: Ако не влезем в Еврозоната на 1 януари 2023 г. вратата ще бъде затворена за години напред

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
348 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини