Министър Карамфилова разговаря с германския посланик

  • 09 март 2023 15:40

  • 480
  • 0
Министър Карамфилова разговаря с германския посланик
© МОСВ
Слушай новината Слушай новината

Министърът на околната среда и водите Росица КарамфиловаРосица КарамфиловаД-р инж. Росица Карамфилова е експерт с дългогодишен опит в областта на управление на околната и посланикът на Федерална Република Германия Н. Пр. Ирене Мария Планк обсъдиха проекти за двустранно сътрудничество в областта на околната среда, съобщиха от пресцентъра на МОСВ.

„Високо ценим подкрепата на Германия в рамките на тези проекти. В областта на околната среда сътрудничеството между нашите страни е дългогодишно и много успешно“, каза министър Карамфилова на срещата, провела се днес в МОСВ. Тя отбеляза още, че към настоящия момент се изпълняват проекти, насочени към управление на качеството на атмосферния въздух и контрола на замърсяването на водите. Министър Карамфилова обясни, че с приоритет се работи по въвеждане на депозитната система в България. 

Екоминистърът обяви приоритетите си за новия мандат

Сред темите, обсъдени на срещата, бяха още въвеждане на модела на кръговата икономика,  Националният план за възстановяване и устойчивост, кандидатурата на България за домакинство и председателство на 29-та конференция СОР 29 през 2024 г., както и съвместни инициативи за повишаване на осведомеността по въпросите за опазването на околната среда при ученици и младежи. 

Министър Карамфилова поздрави посланик Планк за назначаването й, като пожела успехи в изпълнение на приоритетите по време на мандата й.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
480 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини