Гълъб Донев: Проверките за поскъпването на стоките в магазините ще продължат

  • 09 март 2023 15:29

  • 615
  • 4
Гълъб Донев: Проверките за поскъпването на стоките в магазините ще продължат
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Проверките в магазинната мрежа относно поскъпването на цените на стоките ще продължат и вече дават резултат. Това обяви служебният премиер Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София. в Кюстендил, където участва в отбелязването на 80-ата годишнина от акцията за спасяването на българските евреи, предаде БТА.

Донев посочи, че като практика, в момента се наблюдава в редица търговски магазини поставянето на трайни промоции и намаления на цените от 25 - 27 процента, което според него говори, че има резерв по отношение на намаляването на цените на хранителните продукти, основно на онези, които са от първа необходимост и най-много засягат хората с ниски доходи.

"Проверките на контролните органи, които имат отношение към защитата на потребителите, ценообразуването, качеството на храните, ще продължават. Наложени са вече няколкостотин глоби на различни търговци, предстоят още срещи с представителите на търговските вериги и производителите. Предстои внасянето на редица нормативни актове, които да регламентират и регулират целия път на хранителните продукти от производителя до магазина, за да се провери кой къде какви надценки слага. Не е допустимо един и същи продукт в българските магазини да струва двойно повече от същият продукт в същите търговски магазини в западните държави от ЕС", каза Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София..

Една от големите търговски вериги у нас: Не повишаваме изкуствено цените, работим на минимална печалба

Той посочи, че проверките и налагането на санкции продължава, за да бъдат "изсветлени" всички участници във веригата на продуктите до щанда.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
615 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Марийка

2023.03.09 | 17:34

4
И като ги проверихте какво направихте??????.
тиквата

2023.03.09 | 17:33

3
пълни с перми и радев к урвата и донев и всички
и ДА

2023.03.09 | 16:42

2
ПРОЦЕНТНОТО СЪДАРЖАНИЕ НА МЛЯКОТО НА ВЕРЕЯ НЕ СИ ОТГОВАРЯ!ПРОВЕРЕТЕ !
Да

2023.03.09 | 16:27

1
Няма държава-няма контрол! Това са предизборни епизодични прояви! После кучета ни яли!

Добави коментар

Водещи новини