Министър Тодоров: Бях изненадан, че Васил Василев е в управителен орган на партия

  • 07 март 2023 10:40

  • 3544
  • 5
Министър Тодоров: Бях изненадан, че Васил Василев е в управителен орган на партия
© Булфото (архив)

Бях много изненадан, че Васил Василев е в управителен орган на партия. Това каза в „Тази сутрин“ служебният министър на културата Найден Тодоров Найден Тодоров Найден Тодоров завършва с отличие музикалното училище „Добрин Петков“ в Пловдив и по повод членството на директора на Народния театър в партия „Българска прогресивна линия“.

„За мен това е проблем и бях много изненадан, когато го разбрах на едно предишно интервю. Затова седнах да прочета законите. Това правят хората в една нормална държава. Оказа се, че е законно той да бъде в управителен орган на политическа партия“, каза Найден Тодоров Найден Тодоров Найден Тодоров завършва с отличие музикалното училище „Добрин Петков“ в Пловдив и и подчерта, че с неговия екип подготвят промени в закона, за да се оправи този пропуск.

Министърът на културата призна, че много хора го търсят – в първите дни на мандата му като служебен министър батерията на телефона му падала по три пъти на ден. Ето защо той взел решение да прехвърли номера си на Софийска филхармония.

Актьорът Валентин Танев: Морфов не би реагирал така без провокация, това съсипа театъра

„Ако някой звъни на този номер, може само да си закупи билети за концерт“, каза още той, отговаряйки задочно на Камен Донев, който ден по-рано заяви, че не може да се свърже с ресорния министър.

„Аз бих се чул и бих се видял с Камен Донев, защото много го уважавам като актьор, но не зная какво още може да ми каже по тази тема (скандала в Народния театър – б.р.). Разговарях със семейството на Александър Морфов, разговарях и с директора на Народния театър, разговарях и с артисти, които подкрепят едната или другата страна. Всяко ново нещо, което ще ми каже някой, ще е повторение на старото“, каза още министър Тодоров.

Той уточни, че не се е срещнал лично с Морфов, защото той е имал здравословни причини, но е разговарял с него по телефона. Министърът на културата подчерта също така, че този казус има три възможни решения от страна на Александър Морфов.

„Единият е да продължи напред, както винаги е правил в живота си. Ние виждаме – той е напускал народния театър и се е връщал. Този път пак ще се върне. Няма да коментирам причините за дисциплинарното му уволнение. Вторият вариант е двамата да седнат на една маса и да поговорят – изразил съм желанието си да бъда медиатор. И третият вариант е той да потърси своите права в съда и да оспори тази заповед – все пак живеем в правова държава“, посочи Тодоров.

Той отрече това да е някаква дипломатична позиция от негова страна и заяви, че това са фактите – такива, каквито са те. Министърът на културата посочи с известно разочарование, че много по-често чува въпроси свързани с уволнението на Васил Василев, отколкото предложения за връщането на Александър Морфов в театъра.

„Какво е желанието на хората? Този конфликт да се разраства или да бъде потушен? Аз вече не съм толкова сигурен в тази тема“, категоричен е министър Тодоров. Неговото желание е Народният театър да работи нормално. Той подчерта също така, че няма правомощията еднолично да решава кого да назначи и кого да махне.

„Представете си един следващ министър, който има тежки политически пристрастия, да започне една чистка. Това ли искаме? Да върнем нещата от преди 1989 г.?“, попита риторично той и предложи по дисциплинарното уволнение на Морфов да се произнесе съда.

Радина Лазарова
3544 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2023.03.07 | 14:45

5
Тоя от Хогуъртс ли е излязъл?
Смях

2023.03.07 | 14:28

4
Понеже не чувам добре, та не знам дали правилно съм прочел „Българска прогресивна линия“. Вероятно и директорът е забравил, че членува в нея, което за пореден път показва: либовниците могат да ви сменят, но да сменяте партиите толкова често не е хигиенично.
Ами изненадай го и ти!

2023.03.07 | 14:21

3
Уволни го веднага!
потрес!

2023.03.07 | 12:45

2
"Служебният" отговорник по културата, кацнал и той в прогизналия от кремълски слугинаж и корупция Гълъбарник на Черния гарван, "птица проклета", съвсем ясно даде да се разбере, че Чудовището от сараите, което още преди 31 години най-нагло и безцеремонно заяви в парламента ,че е "милионер в зелено", вече държи в мръсните си ръце и българската култура! Не само Народния театър, цялата ни култура! Това се разбра шикалкавенето на "служебния" завеждащ културните въпроси в кремълския Гълъбарник! Само че, Найдене, ти вече си спечели омерзението и презрението на истинските културни дейци, на истинските българи - демократи, а не на ратаи в сараите и лизачи на башибозушки задници! Ти предпочете да държиш в ръката си не диригентската палка, а ибрика, с който да подмиваш задника на султана ти - твоя и на Василевото нищожество! Ами, дръж си го бе, Найдене, много ти отива и халал да ти е, дръж си го за вечни времена! Но диригентската палка в твоята ръка вече ще позор, резил и срам!
PaulaFox

2023.03.07 | 11:34

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 23 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id369032

Добави коментар

Водещи новини