Министър Николай Милков прие новоназначения извънреден и пълномощен посланик на Република Гърция

  • 06 март 2023 19:05

  • 488
  • 1
Министър Николай Милков прие новоназначения извънреден и пълномощен посланик на Република Гърция
© МВнР
Слушай новината Слушай новината

Служебният министър на външните работи Николай МилковНиколай МилковНиколай Милков е роден на 10 декември 1957 г. в София.   Завършил е Френската гимназия в София, прие новоназначения извънреден и пълномощен посланик на Република Гърция в Република България Алексиос Мариос Либеропулос, съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР) на сайта си.

В рамките на срещата бе потвърдено отличното ниво на отношенията между двете страни, техния стратегически характер и значение не само в двустранен, но и в регионален план.  

По време на разговора министър Милков изрази съболезнования във връзка с жертвите от влаковата катастрофа в Гърция.

Министър Милков ще предложи назначаване на нов посланик на България в НАТО

Сред обсъдените теми бяха възможностите за разширяване на сътрудничеството в приоритетни области като енергийната и транспортна свързаност и търговско-икономическите отношения.

Министър Милков благодари за подкрепата на Република Гърция в процеса на присъединяване на България към Шенгенското пространство. Той пожела успех на посланик Либеропулос и изрази увереност, че двете страни ще продължат да надграждат постигнатите успехи във всички сфери на взаимен интерес.

На 22 декември миналата година служебният заместник-министър на външните работи Велислава Петрова прие копия на акредитивните писма на посланика на Република Гърция у нас Алексиос Мариос Либеропулос. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
488 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2023.03.06 | 21:20

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 23 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id369032

Добави коментар

Водещи новини