Гуцанов: БСП следва линия на предсказуемост и диалогичност

  • 25 февруари 2023 12:18

  • 410
  • 4
Гуцанов:  БСП следва линия на предсказуемост и диалогичност
©
Слушай новината Слушай новината

„Съвсем конструктивно мина заседанието на Националния ни съвет, утвърдени са всички листи, водачи и коалиционни партньори. Това показва, че БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е неслучайно е на 130 години и успява в тежки моменти да се мобилизира и да покаже най- доброто от себе си. 30% от листите са придобили нов вид. Смятам, че това ще допринесе за един по-добър резултат.“

Това заяви организационният секретар на Изпълнителното бюро на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и шеф на Предизборния щаб Борислав Гуцанов.

В ефира на Евроком той обясни, че към момента левицата е сключила коалиционно споразумение с много партии. „Интересът към БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е е огромен.

Предстоят ни още срещи с различни неправителствени организации. Последните седмици с г-жа Нинова имаше срещи с редица посланици, което също показва сериозен интерес към партията“, каза още той.

Според социалиста БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е следва линия на предсказуемост и диалогичност, а най- важното за партията е да има мир и да се гледат националните интереси. Гуцанов изтъкна, че социалистическата партия изпълнява всичко, което обещае и даде пример: „В кратките парламенти успяхме да направим безплатните учебници до 12-ти клас. Също така минималната работна заплата да стане 50% от средната, увеличихме пенсиите, както и ваучерите за храна на работниците. Сега се надяваме да постигнем и един учебник за един клас, който да е напечатан в държавна печатница, да направим безплатни лекарствата за деца до 14 години, както и болниците да не са търговски дружества“, посочи той.

На заседанието на Националния си съвет БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е излезе и с декларация по повод годишнината от войната в Украйна и поругаването на Паметника на Съветската армия.

„С това казваме, че сме категорично за мир. За тази година стотици пъти призовавахме България да не дава оръжия, да не взема страна в конфликта и да настоява за мирен процес“, припомни Гуцанов и допълни, че левицата не одобрява случилото се с Паметника на Съветската армия, но все пак трябва да имаме родова памет.

Социалистът коментира и спорното решение на Народното събрание за “Уестингхаус“ и АЕЦ „Козлодуй“, което според Гуцанов не е в интерес на България. „Кога ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, ДБ и ПП са искрени за пазарната икономика и кога изпълняват поръчки? След няколко години изтичат 5-и и 6-и блок на АЕЦ “Козлодуй“, и ако не си оправим взаимоотношенията, може да се окажем без ядрена централа само след 6 години“, предупреди той.

По отношение на АЕЦ “Белене“ Гуцанов заяви: „Имаме цялостното оборудване за централата, необходимите средства за довършване са под 10 млрд. А отново същите три партии гласуваха 7-и 8-и блок да бъдат построени от “Уестингхаус“ по технология, която струва 30 млрд. Тези пари ще дойдат от джоба на българите, това не е нормално и не защитава националния интерес“, категоричен е той.

„Купихме си хартиени самолети, които все още ги няма. Купихме втора ескадрила, която кой знае дали въобще ще дойде. БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е е за националните интереси на страната ни. Те са ненамеса в този конфликт, мирни преговори и защита на енергийния интерес“, каза още социалистът.

 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
410 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Iron Maiden

2023.02.25 | 21:06

4
Гуци , мило варненско недоносче (искрено се извинявам на недоносените деца!!!) какви ги плещиш бе мили ненормалнико, цитирам..."Това показва, че БСП неслучайно е на 130 години"!!!!!!!!!! Кое БСП бе ненормалнико, кое БСП е на 130 години!!! Да не би да имаш предвид, че като наследници на БКП!!!!!!!!! сте станали общо на 130 години??????? Не пропускаш ли 'дребния' факт че БКП е официлно обявена за ПРЕСТЪПНА партия!!! и че нейното ;'царуване' е обявено за престъпление срещу България и нейното население!!! Айде стой си във София при мутресата Нинова, че ако те срещна във Варна,мисли му!!!!!!!!!!!!!

2023.02.25 | 12:42

3
Гуца признайси че бсп умря и рашан.Голям кенеф станахте.
Бачо Кольо

2023.02.25 | 12:38

2
Вашето място е на политическото бунище.Хрантутници мръсни.
предсказуемост

2023.02.25 | 12:34

1
естествеено, рецидивистите са предсказуеми...

Добави коментар

Водещи новини