Меджидиев: Екипите и площадките за медицинските хеликоптери трябва да са готови до май

  • 25 февруари 2023 10:41

  • 379
  • 1
Меджидиев: Екипите и площадките за медицинските хеликоптери трябва да са готови до май
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Министерството на здравеопазването в момента уточнява къде ще бъдат разположени площадките и хангарите в страната за медицинските хеликоптери, които трябва да транспортират болни пациенти до София.

Това заяви в Бургас здравният министър д-р Асен МеджидиевАсен МеджидиевД-р Асен Меджидиев е роден през 1968 г.   Завършва медицина към Висшия медицински институт в. По думите му до средата на април месец трябва да приключи и обучението на медиците за въздушните линейки.

Специалистите, които ще обслужват пациентите в медицинските хеликоптери, ще се обучават във Военно медицинска академия.

„Те първо трябва да минат на тестове, за да се види дали могат за летят. През катедра авиационна медицина при проф. Алексиев. След това започват обучението. В средата на април, най-късно в края на април те ще бъдат обучени. Целта в момента на този екип, който създадохме под егидата на президента, е с всичко да сме готови, с екипи медици, анестезиолози, със сестри, с хангари, с хеликоптерни площадки, където да кацат хеликоптерите, координационен център в София, преди да дойдат хеликоптерите. Това трябва да се случи преди май месец, за да може преди да дойдат първите два хеликоптера през юни-юли с екипажите, ние трябва да сме напълно подготвени”, заяви д-р Меджидиев.

Столични лекари с безплатни прегледи за децата в Бургас

Първите обучени специалисти вйв ВМА ще бъдат анестезиолози и реаниматори.

Министърът на здравеопазването е в Бургас по повод старта на възобновената след двегодишно прекъсване заради Ковид пандемията програма „Детско здраве”.

Прегледите са по инициатива на министъра на здравеопазването д-р Асен МеджидиевАсен МеджидиевД-р Асен Меджидиев е роден през 1968 г.   Завършва медицина към Висшия медицински институт в и се осъществяват съвместно с Община Бургас. Водещи специалисти от болница „Пирогов” днес ще извършат безплатни прегледи на над 400 записали се деца от Бургас напълно безплатно.

 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
379 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2023.02.25 | 11:38

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 23 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id369032

Добави коментар

Водещи новини