Политолог: Ако в кампанията има смирение и дебат по същество - може и да има кабинет

  • 25 февруари 2023 09:09

  • 402
  • 4
Политолог: Ако в кампанията има смирение и дебат по същество - може и да има кабинет
© Нова тв
Слушай новината Слушай новината

Ако слушаме заявките на партиите от кампанията, която ще стартира официално съвсем скоро, би трябвало да имаме правителство. Започнаха обаче уговорки как това няма да стане. Това коментира в „Събуди се” политологът Любомир Стефанов.

„Видяхме проблемите, около които поне на номинално ниво, голяма част от политиците се обединяват и казват, че проблемите на България са еврозоната и Шенген. Вредно е партиите да говорят, че тези избори са загрявката за вот наесен. Това демотивира и избирателя”, посочи още той.

По думите му не може да се говори за умора в избирателите. „39% избирателна активност на мен не ми казва умора. Останалите 60% нищо не са направили. По-скоро има една нарастваща апатия, надявам се тя да не стане твърде голяма”, поясни Стефанов.

Ето къде се очертава лидерски сблъсък на 2 април

Политологът очаква шарен парламент.

 „Ако гледаме данните на социолозите, би трябвало да влязат поне пет партии. Но всичко зависи от кампанията, която ще се направи. Видяхме предизборни коалиции, можем да станем свидетели и на уговаряне на следизборни такива”, добави експертът.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
402 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
PaulaFox

2023.02.25 | 11:40

4
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 23 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id369032

2023.02.25 | 10:18

3
ДО КАТО ПП НЕ ПОЛУЧИ МНОЗИНСТВО БГ ЩЕЕ ОБРЕЧЕНА

2023.02.25 | 09:17

1
Петата колона и всички платени руски говнояди ще се погрижат да не се случи. Начело с чорапа и служебните гълъби.

2023.02.25 | 10:17

2
Гн Стефанов-със кой да правиш смирение.Със Борисов ли най големият мръсник със ДПС ли идиьоти са със Ниновали вижте каква фурнажийска лопата е.Приеха харт бюлетина,всички са гьонсурати само Да България и Промяната на тях само може да им се довери човек.Дсно последните имат мнозинство иначе ще е същата работа кскто префи.

Добави коментар

Водещи новини