Патриарх Неофит се срещна с Гълъб Донев

  • 21 февруари 2023 14:49

  • 566
  • 2
Патриарх Неофит се срещна с Гълъб Донев
© Българска патриаршия
Слушай новината Слушай новината

Негово Светейшество българският Патриарх НеофитПатриарх НеофитНеофит I е висш български православен духовник, глава на Българската православна църква и на прие днес на среща служебния министър-председател Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София., съобщиха от Българската патриаршия.

Срещата се състоя в сградата на Софийската света митрополия, а на нея присъстваха Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний, Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, Георги Кръстев, директор на Дирекцията "Вероизповедания" на Министерския съвет, Теодор Атанасов, началник на кабинета на българския патриарх, Емил Велинов, отговарящ за протокола при Светия синод на БПЦ, и Ангел Младенов, секретар на Софийската света митрополия. 

Служебният министър-председател поздрави Светейшия патриарх по повод десетата годишнина от неговия избор и от неговата интронизация на предстоятел на Българската православна църква. Премирът Донев сподели, че служебното правителство подпомага и съдейства в работата и делото на Българската православна църква, като изтъкна помощта, отпусната от Министерския съвет за подпомагане на реконструкцията и реставрацията на Богословския факултет при Софийския университет "Св. Климент Охридски", помощта за Зографската света обител на Света Гора, за възстановяване на Банското крило в манастира. Благодари и за множеството благотворителни инициативи, организирани от Българската православна църква. 

Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София. изказа благодарност към Светейшия патриарх, че по време на пандемията от коронавирус Църквата е била близо до обществото и е помогнала на хората да не се отчаят, както и за навременната помощ за бежанците, които миналата година бяха приютени в поделения на Българската православна църква - манастири и прицърковни сгради. Той също така благодари и за помощта, изпратена от Българската православна църква за пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия. 

Българският патриарх Неофит прие на среща посланика на Грузия у нас

По време на срещата митрополит Антоний благодари на служебния министър-председател за помощта, която българската държава оказва и на нашите общини извън граница и съдейства за укрепването на българските църковни общини в Западна Европа. Белоградчишкият епископ Поликарп пък запозна премиера Донев с множеството инициативи, които Софийска света митрополия реализира с благословението на Негово Светейшество Патриарх НеофитПатриарх НеофитНеофит I е висш български православен духовник, глава на Българската православна църква и на

Премиерът Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София. сподели, че държавата е помогнала и за дигитализация на архива на Зографския манастир. Целта е не само да бъдат съхранени документите от манастира, но и младите хора да имат възможността да се докоснат до писмени паметници, за които са чели само в учебниците. 

Служебният министър-председател подари на Негово Светейшество диригентската палка на композитора и диригент Найден Тодоров, който в момента е и служебен министър на културата, а Светейшият патриарх подари на премиера Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София. икона на Майката Божия, като му пожела Св. Богородица да го пази и насърчава в добрите дела. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
566 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
УИИО,ОИ

2023.02.21 | 15:16

2
НОВИНИ СА НАЙ ДОЛНИЯТ САЙТ
УНМТУИ

2023.02.21 | 15:16

1
ЛАПАЙТЕ ПАТКАТА

Добави коментар

Водещи новини