Президентът към лекторите и абсолвентите от МУ: Да създадеш лекар е истинска мисия

  • 21 февруари 2023 10:00

  • 414
  • 0
© Булфото (архив)

Президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на връчи дипломите на новозавършилите лекари от МУ.

Проф. д-р Димитър Буланов, ректор на МУ, се обърна към гостите и завършващите с думите, че днешният ден е съдбовен. "Скъпи абсолвенти, вие успяхте", заяви той и добави, че усвояването на медицината изисква постоянен труд, четене и себеотдаденост. "107 са отличниците във вашия випуск, двама са носител на златен Хипократ за пълен отличник", каза той и добави, че няма по-голямо удовлетворение от това да спасиш човешки живот. "Ние служим на най-голямата ценност - живота! Само лекарите със сърце могат да превърнат всяка една болница в истинска лечебница. Преди всичко не вреди и нищо не е без причина са двете неща, които трябва да запомните", предаде той на абсолвентите си. 

"Където и да специализирате и да работите, вие ще помните, че България и българският народ имат нужда от вас", каза проф. д-р Буланов и им пожела на добър час.

 "Да създадеш лекар е истинска мисия и тук МУ е безспорен лидер", заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. Той добави, че е приел поканата да е сред тях с преклонение. "Това е професия, в чийто фундамент са заложени най-висшите човешки мисии. Искам да се обърна с думи на благодарност и към всички родители и близки, че сте насочили децата си към тази професия и през цялото време сте им давали сили и подкрепа. Скъпи абсолвенти, искам да се обърна към вас и да ви поздравя с вашия ден. Знам предизвикателствата пред които сте изправени, но се надявам че предприетите дейности през последните години ще направят вашия труд много по-привлекателен. Ще трябва да се справите с най-предизвикателната задача да върнете медицината по малките населени места. От вас ще очакваме много. Някой от вас ще решат да се реализират в чужбина и това е ваше право, но ще очакваме един ден да се върнете в България с натрупан опит и знание. Никога не губете вяра във себе си и в обществената небходимост на вашето образование", каза държавният глава и им пожела много здраве, сили, вдъхновение и успех по пътя, който са избрали. 

 

Радев: България е силен поддръжник на евроинтеграцията на Черна гора

Последвайте канала на

Калина Христова
414 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини