Външният министър ще предложи назначаване на нов посланик на България в НАТО

  • 20 февруари 2023 18:24

  • 802
  • 6
Външният министър ще предложи назначаване на нов посланик на България в НАТО
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Служебният министър на външните работи Николай МилковНиколай МилковНиколай Милков е роден на 10 декември 1957 г. в София.   Завършил е Френската гимназия в София, съобщи, че ще предложи на президента Румен Радев да бъде назначен нов посланик на България в НАТО. Мисля да направя стъпки пред президента, заяви Милков пред български журналисти в Брюксел, където участва в заседание на Съвета на ЕС по външни работи, предаде БТА.

Той отказа да посочи имена и отбеляза, че това е въпрос на съгласуване. По неговите думи е било за предпочитане редовно правителство да предложи име за следващ посланик на България в НАТО, след като постът бе освободен преди почти година.

По повод днешното заседание Милков отбеляза, че са били обсъдени подготвяните нови санкции срещу Русия заради войната в Украйна. По неговите думи се очаква санкциите да бъдат одобрени в следващите дни. Не се очертава да има ядрени компоненти, заяви министърът и уточни, че това е резултат от "широк консенсус" и не става дума за решителна намеса от българска страна.

Министър Милков участва в Хага в министерска среща за прилагането на изкуствения интелект във военната сфера

Милков посочи, че това, от което Украйна има нужда най-много сега, са боеприпаси. Той поясни, че съществува готовност за доставка на боеприпаси от няколко държави. България засега не е поемала ангажимент за предоставяне на боеприпаси, уточни министърът.

България по отношение на помощта стои добре, заяви Милков. Той отбеляза, че нашата страна участва в осигуряването на помощ за обучението на украински военни в съюзнически държави, основно в Германия и Полша. Работим за рехабилитацията на военни от Украйна, водеща страна сме по отношение на медицинската помощ, включително в рамките на НАТО, добави Милков.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
802 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2023.02.20 | 22:01

6
Не е работа на служебния кабинет да назначава посланници. Сега ще наместят поредния избран от мУтрафонова шпион. чорапа ще бъде съден за национално предателство!
Асан от пазарджишкия

2023.02.20 | 20:54

5
пратете поредния некадърен треторазряден слухтар и подлога на КГБ! ЕС ви се смее пропсти болшевишки празни кратуни!

2023.02.20 | 19:46

4
Гноен педераст, рашистка марионетка и кукла на конци на миризливия зелен чорап.

2023.02.20 | 19:20

3
Слава на велика и непобедима Русия!
Sarbeca Z

2023.02.20 | 19:06

2
Ква отвратителна муцуна
Мда

2023.02.20 | 18:54

1
За тези ще има 100% нов народен съд. И този път никаква милост за такива.

Добави коментар

Водещи новини