Слави Трифонов за политическите речи в деня за почит към Апостола: Мислят се за Левски, нечистоплътно и мерзко е

  • 20 февруари 2023 15:56

  • 862
  • 2
Слави Трифонов за политическите речи в деня за почит към Апостола: Мислят се за Левски, нечистоплътно и мерзко е
©
Слушай новината Слушай новината

Лидерът на "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в публикува във профила си във Фейсбук възмущението си от политическите речи, държани в деня за почит към Апостола.

Той посочи, че никога не се е възприемал като политик, но независимо от това е председател на политическа партия. Подчерта, че като такъв никога не си е позволявал да прави политически речи на национални празници, или в дни, когато отдаваме почит към националните светини. 

Радев: За 150 г. България преживя възход, терор, триумфи и крушения, но почитта към Левски остана

"Просто е нечистоплътно и мерзко. Вчера едни политици обаче си позволиха да държат политически речи, да говорят колко гласа ще вземат на предстоящите избори и да сеят разделение. Разделение на "добри" и "лоши" българи. И си го позволиха точно в деня на почит към Апостола, който обединява всички ни. И защо тия хора направиха това на тази сакрална дата? Явно са искали да ни кажат нещо. Най-вероятно е някаква метафора. Че са революционери и освободителите на майка България. 
И кого ще освобождават? - Нас. И от кого ще ни освобождават? - От лошите. И защо те ще ни освобождават? - Защото те са добрите. Даже си представиха и предизборния слоган - "Има как". Не, няма как да го правите точно в този ден", написа Трифонов.

Лидерът на ИТН добави, че има много хора, които се "възприемат като новите Левски и Раковски и които си вярват, че правят революционни комитети".

"Но Левски е един. И Раковски е един. И в дни като вчерашния, единственото, което трябва да правим, е да притихнем, да се смирим и да отдадем почит. Да положим цветя. И е толкова прекрасно, че вчера имаше огромни опашки от българи с цветя пред паметника на националния ни герой. А не пред сцената за политическа пропаганда. Ще ми се да притихнем и сега, докато слушаме любимата песен на Дякона - "Отдавна ли си, момне ле, калугерица?", написа още Трифонов.

Последвайте канала на

Novini.bg
862 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.02.20 | 17:14

2
А още по мерзко е да съсипваш бъдещето на децата и да имаш смелостта да се обаждаш, бастун селски.

2023.02.20 | 16:17

1
За десета поредна година на многохилядното факелно шествие в Ловеч не бяха допуснати политици!

Добави коментар

Водещи новини