Асен Василев: Искам да се извиня на учителите, ако са се почувствали засегнати

  • 18 февруари 2023 19:39

  • 4451
  • 53
Асен Василев: Искам да се извиня на учителите, ако са се почувствали засегнати
© БНТ
Слушай новината Слушай новината

Провал още няма. Това каза в предаването "Говори сега" по БНТ съпредседателят на "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на по повод думите на служебния министър на финансите Росица ВелковаРосица ВелковаРосица Велкова е родена на 16 март 1972 г. в София.   Придобива магистърска степен по финанси, че България няма да влезе в еврозоната от 1 януари 2024 г.

Не разбирам защо служебният кабинет не иска конвергентния доклад на Европейската комисия. Има време необходимите закони да бъдат приети от следващото Народно събрание. Нека да не предпоставяме какво ще пише в доклада. Що се отнася до инфлационния критерий, инфлацията започва да намалява. Можем да изпълним всичките критерии, заяви Василев.

По думите му приемането на антикорупционното законодателство се е провалило, защото някой е искал "да опъне чадър" над определена застрахователна компания.

В отговор на въпрос той посочи, че предприетите от правителството "Петков" мерки не са вдигнали инфлацията. Ние сме малка и отворена икономика. Инфлацията в България е по-висока от тази в Европа, защото сме по-бедни. В същото време имаше ръст на реалното производство, независимо от цените, което не се е случвало от много години, отбеляза съпредседателят на ПП.

Той коментира и възмущението на синдикат "Образование" от думите му "Когато оставиш учителите да ходят с чорапогащници с дупки, нормално е да нямаме нормални учители в училищата и сега тепърва да навлизат нови кадри".

Това не го напомних на учителите, това го напомних на политиците, които с удължителния закон за бюджета отказаха да гласуват нашето предложение заплатите да останат 125% от средната заплата и замразиха доходите на учителите. Искам да се извиня на учителите, ако са се почувствали засегнати, но истината е, че прекалено дълго време българското образование и българските учители бяха последен приоритет на тази държава, когато бяха оставени на минимални заплати, заяви Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на.

Истината е, че ако не се погрижим за учителите, няма да има работна ръка в бъдеще и това наистина ще доведе до фалит на държавата, добави той.

Учителските синдикати възмутени от Асен Василев, обидени от репликата "чорапогащници с дупки"

ГЕРБ направиха едно добро нещо, като казаха, че учителските заплати ще бъдат приоритет и ще станат 125% от средната. Ние надградихме тази политика и направихме всичко възможно учителските заплати да останат адекватни при инфлацията. И какво се случи - предложението ни беше бламирано в бюджетна комисия точно от ГЕРБ, защото държавата щяла да фалира. ГЕРБ бламираха собствената си политика, заяви Василев.

Ние показахме, че може да се прави истинска европейска политика, без да се вдигат данъците, и в държавата има пари. Вижда се, че когато няма корупция, пари има, добави той.

Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на обяви, че в качеството си на служебен министър на финансите през 2021 г. е разполагал с информация за запитвания от страна на САЩ за определени хора и фирми от България. Исканията са съвпаднали по време с излизането на първия санкционен списък "Магнитски" и това му е дало основания да подозира, че се подготвя и втори такъв списък с конкретни имена.

Ние знаем, че още като служебен кабинет, когато излязоха първите санкции, имаше искане от Министерството на финансите на САЩ за определени имена и фирми. Те провеждаха разследвания и ние сме предали информацията, която е в компетентността на съответните служби. Това е служебна информация. Обменът на информация тече между партньорските служби, каза той, като напомни, че в продължение на две години българските служби не са получавали информация от партньорите си заради хакерския пробив в НАП, но впоследствие доверието било възстановено.

За санкции се говори от миналото лято, но те зависят от подписа на президента на САЩ. Ако някой ви каже кога точно той ще положи подписа си, според мен ви лъже, коментира бившият финансов министър.

Съпредседателят на ПП посочи, че сътрудничеството с останалите партии след изборите ше зависи от това доколко политическите сили са готови да се изчистят от корупционни практики.

Попитан ще управлява ли ПП заедно с ГЕРБ, Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на каза: "Не, не мисля".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4451 53

Свързани новини

Коментари 53

Добави коментар
ROCK AND ROLL

2023.02.19 | 06:18

53
ЕЛА МИ СЕ ИЗВИНИ С ГОЛ ГЪЗ НА УЯ ! / тоа ше вземе да се зарадва и да ме търси /
Десислава

2023.02.19 | 05:58

52
Абе простак,наричаш ги че са ненормални учители и ходят с дупки на чорапите-кой няма да се обиди идиот мръсен
Марин

2023.02.19 | 02:26

51
Коки,до картофите педерунгел долен
Емѝ...

2023.02.19 | 02:14

50
Този бих го лизал цял ден :)
PaulaFox

2023.02.19 | 00:47

48
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 23 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id369032
✠Бapмaлeй✠

2023.02.19 | 02:11

49
☞⚡Пayлa дъpтъ-ypycпиьo, нecтaвaш зa ибaнe!: tiny.cc/t230vz ☞⚡Ako минджaтa e aлтaвa и шиpoka kът пoпckи pъkaв, вcичkи дpyги kачecтвa ca бeз знaчeниe! ✋Aмин.⚡: tiny.cc/hv11vz ☞✋Пayлa ГPOЗНA cи kът ГЪЗ, oтивaй нa ceлo дa глeдaш kokoшkи!✈️ ✠❤️KЮ oт Tyмбa ДъГe❤️ = Лъв☀️: tiny.cc/cwk1vz ☞☠️Гнyceн-мaнгaл-cвoдниk = ✡️DОMUZ✡️: tiny.cc/o230vz ☞☠️Гнycнa, дoлнa cвoдничka = ✡️Cвинkя-Maтopицa✡️: tiny.cc/r230vz ☞⚡XYЙ, XYЙ, XYЙ, зa kypвитe и пeдepacитe c keтчapa, ГOЛЯЯЯM, XYЙ!⚡: tiny.cc/hv11vz ☞⚡Wald Drache-Fick die Polizei[I]⚡: tiny.cc/mdayuz ☞⚡Wald Drache-Fick die Polizei[II]⚡: tiny.cc/zdayuz ☞⚡Wald Drache-Fick die Polizei[III]⚡: tiny.cc/xdayuz ☞⚡Wald Drache-Fick die Polizei[IV]⚡: tiny.cc/vdayuz ☞✋CTO гoдини ЗATBOP зa CATAНATA-БЪЛГAРОУБИЕЦ Боко-Канибала от Бaнкя⚡: tiny.cc/w0b1vz

2023.02.19 | 00:14

47
никой не иска коалиция с посеровци
ПРОСТАК

2023.02.19 | 00:12

46
този ситен човечец няма разум в главата си, нито пък ум. СЪС ЗАДНИКА СИ СЕ ДИПЛОМИРАЛ
ПРОСТАК

2023.02.19 | 00:12

45
този ситен човечец няма разум в главата си, нито пък ум. СЪС ЗАДНИКА СИ СЕ ДИПЛОМИРАЛ
СЪС ЗАДНИКА СИ СЕ ДИПЛОМИРАЛ

2023.02.19 | 00:11

44
този ситен човечец няма разум в главата си, нито пък ум.
СЪС ЗАДНИКА СИ СЕ ДИПЛОМИРАЛ

2023.02.19 | 00:11

43
този ситен човечец няма разум в главата си, нито пък ум.

Добави коментар

Водещи новини