Демерджиев: Напоследък усещането, че полицаите не са обект на нападение се изгуби

  • 16 февруари 2023 14:06

  • 1242
  • 3
Демерджиев: Напоследък усещането, че полицаите не са обект на нападение се изгуби
© Булфото

Към момента няма данни, които да ни карат да смятаме, че ни очаква нова мигрантска вълна след земетресението в Турция и Сирия. Създадена е организация и много внимателно следим процесите там. Ако има данни в тази посока, ще реагираме незабавно. Това каза пред журналисти в Бургас служебният министър на вътрешните работи Иван ДемерджиевИван ДемерджиевИван Демерджиев е адвокат с над 20 години опит.   Роден е през 1975 г. в Пловдив. През 2001 г..

Той посочи, че контролно-пропускателните пунктове, на които се правят проверки за нелегални мигранти в коли, автобуси и товарни автомобили ще останат, защото са полезни и работят.

Демерджиев подчерта, че е овладян мигрантският натиск не само в Бургас, а в цялата страна. По думите му това се оценява включително и от всички партньори навън, по всички форуми се изтъквало и отбелязвало, че България има значителен, много сериозен напредък в това отношение. Министърът заяви, че тези дни у нас ще пристигне представител на Европол, който ще отговаря за каналджийските групи. 

Мисля, че България ще бъде мястото, където ще се създаде организация важаща за цяла Европа - как да бъдат идентифицирани и разбити тези групи. Мисля, че ние се превърнахме в лидери в това отношение и много добре взаимодействаме както с Европол, така и с Фронтекс и това взаимодействие ще продължи, изтъкна министърът, цитиран от БТА.

Пред журналисти той коментира и новия случай на заплашване на съседи от страна на полицейски служител. Демерджиев посочи, че всеки полицай, който си позволи противообществени прояви, най-често бива задържан от колегите си. 

Полицай заплаши съседите си с оръжие в София

,,Много точно трябва да преценяват кога могат да използват служебния си пистолет. Това в никакъв случай не може да става, когато разговарят със съседи или по друг подобен повод. Така че много ясно съм предупредил служителите и професионалното ръководство. Да, те могат и трябва да ползват служебното си оръжие, когато са на служба и когато това се налага, за да защитят живота и здравето си или това на другите, но да го използват при уреждане на междусъседски спорове или други подобни е абсолютно недопустимо и подобно поведение няма да се толерира'', обясни Демерджиев. 

Той говори и за сигнала за бития осмокласник в Етрополе.

Работи се и по този случай. Извършена е незабавна проверка, реагира се веднага. Нямаме практиката да се водят дълги производства и проверки, които да траят месеци, с цел да се загуби интерес към случая и да се прикрие. Проверките протичат за дни, резултатите се обявяват публично, каза Демерджиев и уточни, че много внимателно трябва да се анализират случаите, защото понякога имало много важни нюанси, които се спестявали при поднасянето на сигнала.

Младежите, заподозрени в побоя над ученик: Ударихме му само два шамара

,,Такъв беше случаят в Плевен. След като се изгледат внимателно камерите, се вижда, че момчето съвсем не е подходило безобидно към ситуацията. Бих казал, че до голяма степен я е провокирало. Проверката, разбира се, продължава и там. На финала сме'', каза министърът.

По думите му обикновено полицаят отвръща, когато е нападнат.

Хората трябва да знаят, че полицаите не са обект на нападение, а напоследък това усещане се загуби, добави Демерджиев.

Днес той бе в Бургас за годишния анализ на Областната дирекцията на МВР в града.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1242 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.02.16 | 19:26

3
Садистичната организация МВР трябва да се разпусне и да се върнат законно калашниците на народа ! Също връщането на Първи закон на Мойсей . бащата на пребития младеж от Плевен има пълно право да убие всички полицаи които са били сина му и да им дари органите без да носи наказателна отговорност .
Ганчо

2023.02.16 | 17:27

2
Тоя не знае къде се намира.
Емѝ...

2023.02.16 | 14:36

1
Напоследък усещането, че има полицаи и че те вършат някаква работа се поизгуби. Не казвам, че преди е било силно усещане, не ме разбирайте криво...

Добави коментар

Водещи новини