Министърът на икономиката очаква спад в цените на храните

  • 16 февруари 2023 08:50

  • 813
  • 5
Министърът на икономиката очаква спад в цените на храните
© БНТ
Слушай новината Слушай новината

Спад в цените на храните като резултат от мерките срещу спекулата у нас очаква министърът на икономиката Никола СтояновНикола СтояновНикола Стоянов е роден през 1976 г. в София.   Завършва „Право“ в Софийския университет.

Ресорните институции започват съвместни проверки за нелоялни търговски практики в цялата страна. Разработва се и онлайн платформа, която да показва стойностите на продуктите от момента на производството или вноса у нас до щанда в търговските обекти.

"Сигурен съм че на база на тези фактори спад в цените на храните ще има. Проверките ще са съвместни, ще проверяваме това, което можем, спрямо закона, но трябват и законодателни промени, които да дадат още правомощия. За всеки търговец най-важно е неговото име, и когато излезе, че при него има нелоялни практики, това е много по-ефективно от високата глоба", заяви Никола СтояновНикола СтояновНикола Стоянов е роден през 1976 г. в София.   Завършва „Право“ в Софийския университет в "Денят започва".

Служебният министър на икономиката очаква цените на горивата у нас да се задържат на сегашните си нива, а инфлацията да намалява с по-голям темп през този и следващите месеци. През март се очаква ново плащане към бюджета от страна на "Лукойл". Парите от свръхпечалбите на рафинерията се преразпределят за по-евтин обществен транспорт като мярка срещу високите цени на горивата.

Цените на слънчогледа и пшеницата няма да продължат да спадат

"България се движи по най-позитивния сценарий, а в началото на есента сценариите бяха доста по-лоши. Надявам се от февруари да има по-голям спад на инфлацията, заради по-ниската цена на газа. Надявам се цените на храните също да паднат", заяви той.

 Никола СтояновНикола СтояновНикола Стоянов е роден през 1976 г. в София.   Завършва „Право“ в Софийския университет каза още, че към момента няма информация украинска военна техника да се ремонтира у нас.

По думите му служебното правителство е изпълнило стриктно решението на Народното събрание за предоставяне на военна помощ за Украйна.

Той коментира и че е невъзможно премиер, който и да е той, да прави сделки с оръжие за Украйна без знанието на неговия министър на икономиката.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
813 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Дора

2023.02.16 | 11:36

5
пратете и Министерство на спорта да проверява цените. Агенция по храните какво общо има с цената на храните, вчера по телевизията гледам от агенцията вика ами за хигиената записите ще гледаме, малоумници само в това правителство.

2023.02.16 | 10:36

4
smeshnik to i az ocakvam da sam na 34 godini no sam na 64 godini a tvoite ocakvania bokluki sa kato moite neizpalnimi

2023.02.16 | 10:10

3
ахахахах, спад в инфлацията не е спад в цените, а просто по-малко допълнително поскъпване. Бой, е6ане и инфлация не се връщат
Котарак

2023.02.16 | 09:36

2
Аз па очаквам и вас да ви изметем! Да ева и тъпото правителство на фуражката!

2023.02.16 | 09:25

1
ГЛУПАК

Добави коментар

Водещи новини