Новаков категоричен: Нямам съмнение, че ще победим ПП

  • 15 февруари 2023 13:43

  • 2639
  • 30
© Пресцентър ГЕРБ

Доста наситена програма има Европейският парламент и все теми, които засягат България. От една страна е забраната на автомобили с бензин и дизел от 2035 година, а от друга страна е гласуването за отпускането на България на ресурс в размер на половин млрд. евро за подпомагането на енергийно бедни домакинства и за възобновяеми енергийни източници. Продължаваме и с транспортните теми - с внасянето на подписката за премахване на опашките по границата. И това само в рамките на два дни. Това заяви в специално интервю за novini.bg евродепутатът Андрей НоваковАндрей НоваковАндрей Новаков е български политик от партия ГЕРБ и евродепутат в групата на Европейската народна.

Попитан за опашките по границите, Новаков каза, че не е нормално между две европейски държави, европейски камиони с европейска стока да чакат два дни, за да преминат. "Няма причина това да се случва, освен слаба организация. Няколко пъти се е видяло, че проверките дават временен резултат - оправя се преминаването, изчезват опашките и след две седмици - те отново са там. Но, ако се заложи един общоевропейски стандарт и инициативата дойде от Брюксел - то тогава подходът ще бъде друг и затова стартираме от тук. Подписите са събрани в цяла България, но решението трябва да дойде от Брюксел. Искаме в рамките на 60 секунди да бъде извършена изцяло обработката на документите на камионите, ако някой има проблем - то той да се дръпне встрани и да не пречи на опашката", обясни той.

Новаков внесе в ЕП над 44 000 подписа срещу опашките по границите

Новаков е категоричен, че това може да стане с повече хора, повече гишета и по добра организация, както и чрез достъпна технология, която разпознава номерата на камионите и още щом е влязъл на територията на ЕС - се знае кой кара, какво кара и с какви документи се кара. Тогава е достатъчно само да се спре този камион и да се свери щофьорската книжка, личната карта и документите на самия товар - и да се пусне да преминава. Същото трябва да се случи и от другата страна в Румъния. "Няма причина на една европейска граница да има гишета от двете страни. Може да има обща проверка и по-добра организация на границите, не е необходимо да се връчват глоби от КАТ на границата - може да се връчват навсякъде из страната, не е необходимо и ТОЛ-полицията да глобява  - това също може да се връчва навсякъде из държавата, така че да не се образуват опашки.Защото това трови живота на шофьорите и те напускат работа поради тази причина, но и коства по 200 евро на ден на собственика на фирмата за стоенето на тази граница, защото плащаш лизин на камиона, гориво и заплата, а губиш време, в което този камион не изкарва нищо. В крайна сметка се трови и живота на хората, които живеят и в Русе, и във Видин, и в Петрич, и в Сандански. Просто пречат тези опашки. Трябва да се реши този въпрос" , категоричен е той.

Запитан дали чисто технически имаме тази възможност, той заяви, че не е голяма трагедия, ако се наемат още 10 души и 5 гишета и се купи технологията, която да разпознава кога е минал камионът границата и дали има пломба. Технологията не струва, със сигурност, милиони, смята той.

Що се отнася до това дали този проблем няма да се реши с влизането на страната ни в Шенген, Новаков е на мнение, че това е най-лесното да се каже, но той прави всичко сега, защото зависи от него.

"Дай Боже да имаме редовно правителство и то да приеме за приоритет да вкара България в Шенген - още по-добре, но до тогава и аз и моите колеги трябва да направи всичко възможно да решим проблемът с чакането по границата, който тормози толкова много хора", каза той.

"Вече ме е страх да говоря за светлина в тунела по повод Шенген, защото обикновено се оказва влак и  това, което знам е, че по-скоро има възможност да започне да се обсъжда по време на испанското председателство, а не на шведското и затова е много важно по това време да имаме редовно правителство, което да може да отиде и да преговаря и да изисква. Нещо, което не се случва към момента. Важно е да останем заедно с Румъния, защото ако ни отделят и влезе само Румъния - това ще е най-ниското ниво до което страната ни е падала някога. Към момента ми се струва, че тази вероятност е отминала, но не бива да има подобни амбиции", заяви още евродепутатът.

Що се отнася до предстоящите избори, той заяви, че колегите му от Благоевград (бел. ред. Новаков е координатор там на ГЕРБ) са по-амбицирани да покажат, че не може да се продължава по този път и колкото по-добър резултат постигнат, толкова по-сигурно е, че България ще има редовно правителство. "Това е нашата цел и конкретно за Благоевград работим в посоката да имаме един депутат повече. Хубаво е, че запазихме и броя на мандатите - 11, защото имаше вероятност при новото преброяване те да станат 10. Благоевград е много важен регион в България и трябва да бъде добре представен.

Нямам съмнение, че ще победим "Продължаваме Промяната" в Благоевград, защото последният път имахме 15% разлика и би било добре да си я запазим и дори да я увеличим", смята Андрей НоваковАндрей НоваковАндрей Новаков е български политик от партия ГЕРБ и евродепутат в групата на Европейската народна.

Попитан от екипа на novini.bg какви ще бъдат основните им послания и как ще мотивират хората в България, които са изморени от избори, Новаков отговори, че разчитат много на личния контакт на хората в листата с избирателите. През три месеца сме там и обясняваме на хората какво трябва да се случи с държавата, очевидно това е подход, който работи. Също така разчитаме много и на сътрудничеството си с медиите чрез които можем да стигаме до повече хора.

Запитан дали името на Владислав Горанов и списъка "Магнитски" ще нанесат цялостно някакви щети за ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, Новаков отсече: Не мисля!

"Познавам го, комуникирал съм с него и по служебни въпроси и вярвам, че той ще си защитава правата по надлежния ред и не мисля, че той би оказал репутационна щета на партията. Разбира се, това е сигнал, който трябва добре да разчетем. Ако това е единственото, което опонентите ни ще използват, мога отсега да им кажа, че няма да свърши работа. Хората знаят на какво сме способни и теорията издиша, че ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в са тежали на България, за да се развива по-добре, защото не сме в управлението от две години. Е, развихме ли се по-добре, запита той.

По материала работиха Галя Георгиева и Калина Христова

 

Последвайте канала на

Калина Христова
2639 30

Свързани новини

Коментари 30

Добави коментар
†❤️Таню Войвода от Кирчан Баир❤️ tiny.cc/pcttuz

2023.02.16 | 06:03

30
☞⚡Боко-Мравояда-ОМЕРТА⚡: tiny.cc/ejduuz ☞⚡Oт 78 гoдини България е под жидo-милиционеро-циганско ИГО, бългapи дo виcшитe eтaжи нa влacттa нe ce дoпyckaт, a цигaнитe-cвoдници и милициoнepитe-бaндити oтвличaт дъщepитe нa Бългapия зa poбини-пpocтитyтkи, пpoдавaт cинoвeтe нa Бългapия зa дoнopи нa вътpeшни opгaни, гpабят и избивaт нapoдa нa Бългapия!⚡: tiny.cc/zc7wuz ☞⚡Tъмнитe cили нa ПPAВEШKOТO ЖИДO-XAЗAPCKO-ЗЛO oт ДC нa БKП, иckaт дa въpнaт нa влacт CATAНATA от Xepakoвo, ГHYCHИЯ БЪЛГAРОУБИЕЦ, YЛTPAKOMYHИCTA Бoйkо Meтoдиeв Бoриcoв⚡: tiny.cc/n4mtuz ☞✋Mяcтoтo нa Изeдницитe-фeoдaли и цялото милиционер-жидо-цигaн-ДС-АБпФК-котило, съсипало животите на милиони българи е в зaтвopa, a нe в пapлaмeнтa!⚡: rb.gy/cw3xj9 ☞⚡Bcekи kойтo вяpвa, чe изeдницитe koито сa сe okoпaли във влacттa oт 78 гoдини, щe cи oтидaт дoбpoвoлнo и пo миpeн път, чpeз избopи и глacyвaнe, e OЛИГOФPEH!⚡: tiny.cc/zy04vz ☞⚡Власт се взема с оръжие и се задържа с писалка. ☞⚡Глacyвaщитe зa koгoтo и дa билo сa зoмбиpaни OЛИГOФPEHИ!⚡: tiny.cc/a5w0vz ☞⚡Никой не трябва да ходи до урните! ☞⚡Всеки гласувал за тая система на геноцид е биологичен отпадък!⚡: tiny.cc/4z04vz ☞⚡ТРЯБВА БОЙКОТ НА ИЗБОРИТЕ! ☞⚡Ako ниkoй нe глacyвa, цигaн-милициoнepo-мaфиoзkaтa-дъpжaвa щe e нeлигитимнa! ☞⚡Дoлy мaфиятa⚡!: tiny.cc/abx1vz ☞⚡Дoлy Бългaроубиецa Цигaн-Бoko-Гoмнoтo oт ceлo Xepakoвo⚡: tiny.cc/9gk2vz ☞⚡Дoлy зaдkyлиcнaтa шapлaтaния нa kykлoвoдитe oт ДC и ЦK нa БKП!⚡: tiny.cc/6y42vz ☞⚡Глacyвaнeтo зa пpecтъпници e пpecтъплeниe! ⚡: tiny.cc/1wvzuz ☞⚡He нa глacyвaнe, a HA БYHT cpещy ДЪPЖABATA-MAФИЯ, HA БYHT тpябвa дa ce вдигнe нapoдa!⚡: tiny.cc/w1duuz ➤⚡Гласувайки ти признаваш за легитимна властта на сводниците, крадците и българоубийците от ДC-цигaн-милиционерското котило: tiny.cc/wewyuz ➤☠️⚡Цялото милиционер-жидо-цигaн-ДС-АБпФК-котило, съсипало животите на милиони българи, до крак в трaпа и отгоре с булдозерите!⚡☠️: tiny.cc/zp6zuz

2023.02.15 | 19:19

28
Време ни е за Възраждане!
✠Бapмaлeй✠

2023.02.16 | 06:02

29
☞⚡ЯЖ ГОВНА Червен Гнусен Червей!!!!⚡☜

2023.02.15 | 19:01

27
Във Варна чише вода след фалит на ВиК достигне астрономически 1000 лева , с носене р високите етажи - Баба Енчева , висок блок вход З , 32 етаж - кварталначката отговорка полицийска Шумитрова , Сребрените Поклуци : не мога , ама ми казван недей !
първо майска шега

2023.02.15 | 18:53

26
Фалит търговско на варненското ВиК ЕООД неизбежно

2023.02.15 | 18:11

22
Време ни е да изритаме евроговедата! Време ни е за Възраждане!

2023.02.15 | 18:42

25
Време ни е за Възраждане!
Анонимен

2023.02.15 | 18:26

24
Възраждане вече събра всички глупаци в България и вече няма на къде да ходи.

2023.02.15 | 18:18

23
вместо земетресение турско воднотръсение варненско - ВиК Варна пред фалит ? Да , уважаема аудитория , това си питаме и ние , платци на варненското еоод за чишето Банкя , гаражното , на цена 56 стотинки вместо вережните обичайни обикновни 80 ...

2023.02.15 | 18:09

21
Новакжв, твоите съмнения са безпочвени.

2023.02.15 | 17:57

20
На майкати о потката Новаков.
Мечтай си

2023.02.15 | 17:43

19
Надявай се но няма да се случи !

2023.02.15 | 17:27

18
Престъпници

Добави коментар

Водещи новини