Радан Кънев: Бойко Борисов сам знае, че е воденичен камък за българската политика

  • 14 февруари 2023 14:08

  • 3036
  • 34
© Фейсбук

Не вярвам санкциите по „Магнитски“ да се отразят на изборните резултати. Хората, които гласуват за ГЕРБ, много добре знаят, че това е корумпирана партия. Те оценяват други свои легитимни интереси като повод и причина да подкрепят ГЕРБ. Това заяви в интервю за Novini.bg. евродепутатът Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и.

"Това, че БСП е корумпирана не е новина поне от 100 години насам. Там има разпад на електоралното тяло и процесът е съвсем различен. Стабилният фактор в българската политика, който ни държи назад, е ГЕРБ. Дори не ГЕРБ, а лидерът на партията. Персоната на г-н Борисов е страшен воденичен камък за българската политика. Той го знае, съпартийците му го знаят. Очевидно е, че финансовите власти на САЩ също го знаят, за да посочат дясната му ръка и да дадат ясен знак, че ако няма отрезвяване и вразумяване, ще трябва да се премине от ампутация към декапитация", добави той. 

Владислав Горанов с първи коментар защо е включен в списъка „Магнитски“

Кънев смята, че ако оставим корупционното блато зад гърба си, имаме много големи шансове като общество. По думите му, съвместното явяване на "Продължаваме промяната" и "Демократична България" на изборите на 2 април е "важното ново събитие" и "много съществена промяна на политическия пейзаж". "Това обединение е много естествено и доста закъсняло. Много медии и обикновени граждани подценяват неговото значение и важност. Винаги съм се борел за подобно голямо обединение в реформаторското, демократичното пространство. Смятам, че то има потенциала, шанса и надеждата да донесе значителна промяна на 2 април и до разчупване на факторите, които доведоха политическата криза. Една убедителна победа на „Продължаваме промяната“ и "Демократична България" със значителна разлика пред втория, който и да е той, може най-сетне да отвори вратата за съставяне на правителство, създаване на мнозинство и да отвори малко вратата към бъдещето в българската политика, защото ние стоим заровени на едно място, докато Европа и светът се движат с огромна скорост в посока, в която ние дори не можем да тръгнем", коментира евродепутатът и посъветва колегите си да водят положителна предизборна кампания.

Обединението ПП-ДБ се регистрира за изборите, Асен Василев заговори за импийчмънт на Радев

"Недъзите на нашата политическа система ги познаваме много добре, не е необходимо да ги повтаряме. Тази коалиция дава шанс за излизане от политическата криза и изправяне на тези недъзи. Тя ще предложи послание, ориентирано към възможностите, шансовете пред икономиката, възможността действително да използваме еврозоната и Шенген, за да се превърнем в лидери в някои икономически сектори в рамките на ЕС", смята Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и

Той е ужасен от спокойствието, с което политиците започват да приемат възможността за пореден цикъл на политическата криза. "Притеснен съм още от 2021 година, когато възможността за незабавни нови избори се прие като нещо нормално, дори започнахме да говорим за тези изборни цикли и провали на парламенти като за оздравителен процес. Това не е оздравителен процес. Това е болен процес. Нашата демокрация е под заплаха, нашите икономически перспективи не се реализират. Рискът от тежка системна изолация в рамките на ЕС, която може да се развие по много линии, ме плаши най-много. Неуправляема държава няма да влезе в Шенгенското пространство. Ако бъдем разделени от Румъния, се изправяме пред крупен геополитически риск. Намираме се в ситуация на баланс. Има и негативен сценарий. Нямаме мързелив сценарий, в който не се движим наникъде. Ние сме инертни и консервативни като общество. Обичаме бавните промени. Сега сме в ситуация, в която няма да има такъв процес. Или ще дръпнем бързо и успешно, както хърватите направиха само за няколко месеца през миналата година, или ще продължи процесът на деградация", посочи евродепутатът. 

По материала работиха: Галя Георгиева и Теодора Павлова.

Последвайте канала на

Novini.bg
3036 34

Свързани новини

Коментари 34

Добави коментар
Го го

2023.02.14 | 18:16

34
САЩ да премахнат цяла партия, и то водеща ?!? Може, може... Ако си изберат расист шмекер (кой ли би бил той?), всичко може.
Го го

2023.02.14 | 18:16

33
САЩ да премахнат цяла партия, и то водеща ?!? Може, може... Ако си изберат расист шмекер (кой ли би бил той?), всичко може.

2023.02.14 | 18:00

32
На Радан гнилата ябълка Борисов му е виновен ,не се вижда ,че е боклук за изхвърляне.

2023.02.14 | 17:51

31
Вие от бандата на олигарха Прокопиев ли сте бъдещето,от групата на нексофараоните ,я се разкарай!
Хурдоколенко

2023.02.14 | 17:39

30
Радке зами ли дълбокия си ГЪ3, че идвам, да ти го забия.
.

2023.02.14 | 17:35

29
На Рамадан Кънев, Борисов му е камък в пикочната тръба и затова има проблем с малката нужда. Но с голямата нужда проблем няма и ака яко наляво и надясно.
Цв

2023.02.14 | 17:04

28
Смени плочата, едно и също дрънкаш, 2 години не мръднахме и педя напред, Боко пак виновен!
да

2023.02.14 | 16:58

27
Ще гледате отвън парламента -селски тарикати!!!!!!!!!
Ганчо

2023.02.14 | 16:55

26
Радке ма голям страх берете с дългоноско и гнома от Баце а,?че го и сънувате даже.
Еми ...идиот си

2023.02.14 | 16:38

25
НАСЛЕДСТВЕН идиот, я си извади пръста от кирливи задник и го оближи!!Кой бе премиер при фалита на КТБ,ИЗРОД???Какъв бе дефицита в бюджета,смръдльо???Смени хаповете и не яж материала от памперса си след дефекацията, идиотчес клавиатура вмирисано

Добави коментар

Водещи новини