Мая Манолова: Нинова е изчерпан проект

  • 14 февруари 2023 08:37

  • 1239
  • 8
Мая Манолова: Нинова е изчерпан проект
© Bulphoto/ архив
Слушай новината Слушай новината

Новата политическа формация "Левицата" официално се впуска в битката за 49-ия парламент. В нея влизат лидерът на "Изправи се, България" Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на, лидерът на "Движение 21" Татяна ДончеваТатяна Дончева Татяна Дончева е завършила средно образование в Националната математическа гимназия и висше в, председателят на АБВАБВАлтернатива за българско възраждане, широко известна със съкращението АБВ, е лявоцентристка Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в, Валери Жаблянов и други.

"Представляващият коалицията в момента е Валери Жаблянов. Председател на политическия съвет ще бъде Костадин Паскалев. Не се изживяваме задължително като участници във властта. Нямаме намерение да се прегръщаме с ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с. Няма да отстъпим от проблемите на българските граждани - цените, инфлацията и доходите. През хартиената коалиция статуквото се готви да си върне контрола върху държавата", заяви Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на пред Bulgaria ON AIR.

Тя подчерта, че огромни социални групи нямат свое представителство в парламента. "Този дефицит ще компенсира "Левицата" - истинското ляво, което защитава на терен интересите на хората. В тази формация се включват и много граждански организации, интелектуалци, млади хора. При нас няма робуване на повелята на ръководството", изтъкна Манолова. 

В студиото на "България сутрин" тя попита кои социални проблеми реши БСП с участието си в последните парламенти. 

"Не смятам, че е успех, че минималната работна заплата ще гони средната заплата. При официална инфлация от близо 17% доходите на останалите групи извън тези на МРЗ не мръднаха и със стотинка. Пенсионерите бяха излъгани 4 пъти. Над 500 хил. души живеят под прага на бедност. Това е социален провал", настоя Манолова.

"Левицата, представена от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, беше повече ангажирана да работи за кариерата и политическото оцеляване на лидерката си, отколкото за интереса на своите избиратели. Превръщането на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е в пета политическа партия и лесно заобиколим фактор е катастрофа на това ръководство на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е. Хората разбират все повече, че Нинова е изчерпан проект. Оказва се, че лидерката осребрява и е превърнала в заложник интересите на левите хора в България", каза още гостът.

Лидерът на "Изправи се, България" вижда изключване от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е на всеки със собствена позиция и мнение. А това обезкървявало партията. "Нинова загуби 700 000 гласа за 5 години", посочи Манолова.

Защо изхвърлиха Витанов от БСП?

"Вратите са отворени, тепърва ще водим разговори с левите лидери по места, със силните граждански кандидати. Имаме ясна програма и ясен план как да намалим цените на храните. 10 продукта от малката потребителска кошница да имат таван на надценките, да не бъде по-висок от 5%. За важните теми за хората - цените и доходите, БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е не направи нищо в последния парламент. В парламента се занимаваха с хартиената бюлетина, като че ли гражданите ядат хартиени бюлетини", коментира Манолова.

От "Левицата" предлагат още държавните помощи да не се дават само на на декар площ, на брой животни и дръвчета, а на килограм и литър реализирана продукция.

"Предлагаме търговските вериги също да са солидарни. Над определена търговска площ да бъде въведен допълнителен местен данък, който да подпомага социални кухни, кооперативни, фермерски и земеделски пазари. 10 млрд. лв. отидоха за бизнеса, без всякакви условия. Домакинствата не получиха и стотинка", добави Манолова.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1239 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
ЗОРАН

2023.02.22 | 08:46

8
Ти пък си голям проект

2023.02.14 | 13:09

7
Браво Майче, велика си. Кво бихме правили без теб, без твоята светла мисъл. Лошото е, че като те видя и получавам разстройство.
PaulaFox

2023.02.14 | 12:28

6
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 23 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id369032

2023.02.14 | 09:28

5
Голяма бяла птица/ ПАТКА/
темерута

2023.02.14 | 09:10

4
а ти не си ли ма, скочубро
Емѝ...

2023.02.14 | 09:10

3
Битките между бившите партийци на БКП са по-добри от коя да е правостояща комедия.

2023.02.14 | 09:02

2
За разлика от теб? Хахаха

2023.02.14 | 08:51

1
Нинова изчерпана,ти не си!Какво правиш при нея?

Добави коментар

Водещи новини