Демерджиев: Предвидените за дарение за граничните пунктове с РСМ генератори ще бъдат пренасочени за Турция

  • 13 февруари 2023 14:50

  • 304
  • 1
Демерджиев: Предвидените за дарение за граничните пунктове с РСМ генератори ще бъдат пренасочени за Турция
©
Слушай новината Слушай новината

Предвидените за дарение за граничните пунктове с Република Северна Македония (РСМ) генератори ще бъдат пренасочени за дарение на Турция, където нуждата е много по-остра, коментира пред журналисти служебният вицепремиер и вътрешен министър Иван ДемерджиевИван ДемерджиевИван Демерджиев е адвокат с над 20 години опит.   Роден е през 1975 г. в Пловдив. През 2001 г. в Благоевград.

На журналистически въпрос за обещаните на 4 февруари генератори за трите граници с Република Северна Македония министър Демерджиев посочи, че са осигурени, но заради бедствието, което настъпи в Турция след мощните земетресения, нуждата там е по-голяма и дарението ще бъде пренасочено. 

Надявам се, че Република Северна Македония ще намери сили и средства да обезпечи граничния си контрол по-добре, каза още министър Демерджиев и допълни, че предстоят консулски консултации, в които се надява да участва. „Там ще уточним всички проблеми и ако можем да помогнем, ще им помогнем, но нуждата в Турция в момента е много по-остра, касае спасяване на човешки животи и смятам там да отидат трите генератора“, каза още вътрешният министър, предаде БТА.

Демерджиев за “Магнитски”: Ще работим с ДАНС, не с прокуратурата

Генераторите за границата с РСМ бяха обещани от вицепремиера и министър на вътрешните работи на 4 февруари, когато в продължение на часове преминаването през граничните пунктове с РСМ беше преустановено заради неработеща система. 

Десислава Станева
304 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2023.02.13 | 16:27

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 23 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id369032

Добави коментар

Водещи новини