Александър Николов: Обвинението на Прокуратурата е без материали

  • 12 февруари 2023 19:18

  • 694
  • 2
Александър Николов: Обвинението на Прокуратурата е без материали
© бТВ
Слушай новината Слушай новината

Най-важното по време на четворната коалиция и при посещенията в САЩ беше как да се направи българската енергетика по-независима, заяви бившият енергиен министър Александър НиколовАлександър НиколовАлександър Николов е Магистър по финанси от УНСС. През последните няколко месеца е изпълнителен в интервю за бТВ.

Според него сега е хубаво да се сравнят финансовите резултати в АЕЦ “Козлодуй” като основни дейности през 2022 г., преди 2021 г. и сега.

“Тези почти монополни структури създават много удобно влияние в България и създават много огромни печалби, които печалби лесно могат да бъдат използвани за пазаруване на всичко - от административни органи през политически лица, партии, медийно влияние”, каза Николов.

Кирил Петков: Обвинението срещу Александър Николов е по сигнал на ГЕРБ

Той коментира и обвиненията срещу него заместника му Данаил Николов и бившия шеф на "Булгаргаз" Людмил Йоцов от страна на прокуратурата за това, че са причинени на вреди на държавния газов доставчик в размер на 88 млн. лв. Николов и Йоцов пък са привлечени към наказателна отговорност за умишлена безстопанственост в особено големи размери и представляваща особено тежък случай.

“Когато “Булгаргаз” работи, е по съществуващ договор, който е по швейцарско право. За да се ощети “Булгаргаз” по начина на регулация на работа под КЕВР, се изисква тези 88 млн. лева да бъдат доказани или като пропусната полза, или като нанесена вреда, а не като хипотеза на отказано количество по търговски договор”, каза Николов.

Александър Николов: В човешки план обвиненията са глупости

По думите му, когато ни е спрян руският газ, България е останала най-конкурентният пазар в Европа като цена. “В момента страната ни плаща най-високите цени на природен газ в Европа”, каза Николов. Той подчерта, че не знае кой е подателят на сигнала, тъй като “прокуратурата предявява обвинение без материали”.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
694 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.02.12 | 21:18

2
Сега пък нямало материали,още малко и не е съществувал.Цял доклад на Булгаргаз,е да де почти го фалираха,кажи кой кой е,щото Асенчо месец преди това си точеше зъбите за посредници.
PaulaFox

2023.02.12 | 21:15

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 23 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id369032

Добави коментар

Водещи новини