Румен Гечев: Случилото се вчера на Конгреса беше атентат срещу БСП

  • 12 февруари 2023 17:14

  • 1746
  • 13
Румен Гечев: Случилото се вчера на Конгреса беше атентат срещу БСП
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

„Конгресът беше обявен повече от месец преди неговото провеждане, точно с такава програма, която беше утвърдена от Националния съвет и от Конгреса. Той приключи така, както беше планирано. Скандалът в началото се дължеше на група хора, които играят по нервите на партията и на нашите членове и симпатизанти от няколко години“.

Това заяви членът на Националния съвет на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е проф. Румен Гечев в ефира на БНР. Той посочи, че сред изключените има хора, които са сключвали договори с кметове, с областни управители на партия ГЕРБ и на други политически опоненти на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и които правят милиони срещу това „да рият вътре в БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, да създават проблеми, скандали“. Един от тях, чието име е изнесено от медиите, е Кирил Добрев, посочи проф. Гечев. „Някои от т. нар. „вътрешна опозиция“ искат да им вървят договорите с ГЕРБ и с управляващите, да търгуват с името на партията, нарушавайки Устава. Те злепоставиха БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и най-висшият орган – Конгресът, ги изключи“, коментира социалистът и допълни: „Сключването на договори под чадъра на политически опонент, означава една задкулисна дружба. Никой не може да ни убеди, че политическият ти опонент ще сключва договори с твоите областни управители или с твоите кметове, или с фирми, които ти контролираш".

Той посочи, че гласуването на смяна на председателят на партията на вчерашния Конгрес би било противоуставно и е било отхвърлено с мнозинство. „Имаше изрично решение на Конгреса. След това да излезеш и да правиш циркове пред медиите, пред представителите на чуждите посолства преди изборите - няма партия, която не би реагирала на противоуставното, нагло поведение“, добави Гечев. Той определи случилото се по време на Конгреса като „опит за атентат срещу БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) еи посочи, че битката не е била за точките на дневния ред или за програмата на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, а е целяла да се осуети Конгреса преди изборите. „Да помислим какви са последиците? Каква ще е тази партия, която ще допусне 5-6 седмици преди избори да се смени нейният председател? Как ще се регистрира и кой ще води преговори от името на такава партия, с какъв политически потенциал зад гърба си? Затова казвам, че това е опит за атентат срещу БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е“, посочи проф. Гечев. 

Конгресът на БСП изключи Кирил Добрев, Петър Витанов и още 12 души от партията

Според социалиста изключването на тези лица от партията ще има мобилизиращ ефект на изборите и ще позволи на периферията, която е отказвала да гласува за БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е заради феодали в големи областни градове, които преди време са били в ръководството на партията и които сключват договори за стотици милиони с политически опоненти, сега да гласува за левицата. „Трябва да съжаляваме за кадровия подбор при избора на евродепутати, още повече, когато един български евродепутат от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е се държи по подобен начин. Това е негова отговорност и той си понесе последиците“, каза още проф. Гечев.

Социалистът коментира и взетото от Конгреса решение за провеждане на референдум „за“ или „против“ джендър идеологията в училищата и посочи, че има натиск от партията на Европейските социалисти в тази посока: „Като родител няма да позволя чужда идеология да се рови в душите на нашите деца, да питаме едно дете дали е момиченце, или момченце. Джендър идеологията противоречи на християнските и биологичните дадености в света, в който живеем. Ние не бива да допуснем да бъркат в душите на българските деца, това е наше задължение“.

Той припомни и организирания от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е референдум за ядрената енергетика през 2013 г.: „БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е се оказа права. Тези, които бяха против референдума на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, които не подкрепяха развитието на ядрената енергия, които съсипаха „Белене“ и ни пробутват други проекти, сега трябва да дойдат и да кажат „БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е бяха прави“, каза проф. Гечев.

В заключение социалистът каза: „Направихме много съществени неща в социалната сфера. БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е е партията, която защитава националния интерес. Ние сме против България да дава милиарди за чертежи и да съсипваме военновъздушните сили, които след няколко месеца остават без самолети. Ние сме за това трите милиарда, които е вложил българският народ досега в „Белене“, да бъдат довършени и да печели българската икономика и да изнасяме електричество, вместо да внасяме. Винаги, когато става дума за българския интерес, ние сме доказали, че националният интерес е водещ и ако българските избиратели го оценят, нашият резултат би трябвало да бъде сред водещите партии“.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1746 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар
лиан

2023.02.15 | 12:44

13
Вие създадохте тези местни феодали, държахте чадър над тях, направихте ги недосегаеми, а сега олеле

2023.02.12 | 21:53

12
Няколко души и Гечев намазаха доста парички от харт бюлетина.Простаци халчни.

2023.02.12 | 18:12

4
Изрод мръсен долен отвратителен комунистически помияр
До8

2023.02.12 | 21:10

11
На майка ти у п.тката червей
Осем явно

2023.02.12 | 19:12

9
е някой беден, болен и тъп старец

2023.02.12 | 19:00

8
Помияри са такива като теб неблагодарници,боклук такъв.
????

2023.02.12 | 20:56

10
"Другарю"Гечев,а ОБЯВЯВАНЕТО ОФИЦИАЛНО на КОАЛИЦИЯТА "РАЗДЕЛЯЙ и ВЛАДЕЙ"-"БСП"="бсп"+"дпс"+ОПГ"герб",какво беше за "БСП/бсп"????????????????
Бай Данчо

2023.02.12 | 18:13

5
Избийте се вашта мама болшевишка и се самоизяж те АНТИБЪЛГАРСКИ ИЗРОДИ!

2023.02.12 | 18:54

7
комунист името си мени, но нрава - не.
PaulaFox

2023.02.12 | 18:45

6
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 23 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id369032
>>

2023.02.12 | 17:59

3
Как няма висшето ни образование да е на едно от най ниските нива в Европа след като студентите се обучават от некадърни самохвалковци - "професори" като изкуфелия комунист Румен Гечев ???
..

2023.02.12 | 17:48

2
Лошото е част от българите забравиха , че по време на националната катастрофа когато долара стана 3000 (три хиляди) Лева ,министър на икономика беше "големия икономист" ,"професор" Румен Гечев и гласуват за него! Но както казва народа- " Не е луд който яде зелника, а който му го дава !!! "
Селяндур

2023.02.12 | 17:38

1
Кой изобщо се интересува от бсп и този вече напикаващ се старец

Добави коментар

Водещи новини