Джема Грозданова: Радев все повече заприличва на Орбан

  • 10 февруари 2023 20:18

  • 3118
  • 15
Джема Грозданова: Радев все повече заприличва на Орбан
© TV1
Слушай новината Слушай новината

Беше време това да се случи, така коментира появата на втория списък „Магнитски“ зам.-председателят на Републиканци за БългарияРепубликанци за БългарияРепубликанци за България е политическа партия в България, създадена през 2020 г. Джема ГроздановаДжема ГроздановаДжема Маринова Грозданова е български политик.  Тя е родена на 15 май 1975 г. в във „Въпросите“ по TV1.

„Заявката беше дадена на 20 януари, на конференция, на която участва посланикyt на САЩ, след това беше потвърдена в едно неделно интервю по национална медия. Не одобрявам този начин на действие на чуждите посолства, но явно е крайно време България все пак да си свърши работата и да тръгне в нормална посока. Прекалено много проблеми са се натрупали и явно не може да се чака повече“, заяви Грозданова.

Тя изрази мнение, че самият списък е достатъчно силен, основно от гледна точка, че в него присъства дългогодишен финансов министър на управляващата партия ГЕРБ. „Нищо не очаквам, това е едно побутване да вървим в посоката, която трябва. Не е работа на посланика да казва на българския парламент, кога и как трябва да приеме един закон. Но тя три пъти повтори, че НПК в частта за главния прокурор трябваше да бъде приет от 48-я парламент, но това не се случи. Оттук нататък очакваме продължение и смятам, че ще се изчака какво ще направим в бъдещите месеци и ако отново няма промяна, следващите имена ще излязат преди местните избори, каза Джема ГроздановаДжема ГроздановаДжема Маринова Грозданова е български политик.  Тя е родена на 15 май 1975 г. в.

Грозданова определи втория списък „Магнитски“, като един достатъчно ясен знак затова какво се очаква от нас и какво предстои, особено в една твърде лоша политическа ситуация, в каквато се намираме на пореден служебен кабинет на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

„Казаното вчера на Европейския съвет от страна на Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на е в много голяма вреда и щета за държавата ни от външнополитическа гледна точка. Той все повече заприличва на Орбан, а аз лично дълги години съм работила това да не се случва в българската външна политика. Ако прочетем изказванията на Орбан от предишни седмици, затова какво се случва в Украйна и как той го оценява и добрите връзки, които се виждат между тях с Радев, мисля, че доказателствата са ясни“, добави зам.-председателят на Републиканци за БългарияРепубликанци за БългарияРепубликанци за България е политическа партия в България, създадена през 2020 г..

„Мисля си, че президентът не влага в понятието „вето“ това което е, по-скоро има нещо друго предвид като дерогации или нещо подобно, каквото се случи при предишни проблеми. Голям външнополитически гаф е да застанеш пред 26 партньори и да започнеш да говориш изобщо за вето, в момент, в който цялата международна общност се е обединила в нещо и очаква развръзка във войната и положително развитие. Ставаш и с неясна причина, в този момент започваш да говориш за ядрена енергетика. Той по-скоро говори на Русия и на българите, отколкото на присъстващите там. Но това да се прави от Брюксел е много грозно“, категорична е Грозданова.

Каква 30-годишна стратегия за енергетика ще прави един служебен кабинет, попита Джема ГроздановаДжема ГроздановаДжема Маринова Грозданова е български политик.  Тя е родена на 15 май 1975 г. в и добави, че проблемът е институцията служебен кабинет, създаден в Конституцията 1991 г. Тя решава някакви проблеми, но в момента се изражда по много неприятен начин. „Крайно време е в един следващ състав на Народно събрание, независимо дали то е ВНС, да се отмени тази институция.

Протест срещу Румен Радев пред президентството

Съвсем нормално е, едно правителство в оставка да продължи да управлява, докато се избере ново такова и тук вече е въпрос на съгласие между различните политически сили дали това да се случи“.

Грозданова припомни, че в много малко европейски държави има служебни правителства.

„Ние нямаме право да критикуваме, че президентът присъства на тези съвети, защото в нито един формален нормативен акт в България не е разписано кой представлява държавата ни, когато има служебен кабинет. В повечето случаи е въпрос на договорка между премиер и президент. Нашето законодателство не го формулира, може да се открие само в чл. 15 от Договора за функциониране на ЕС, в който се казва, че държавни и правителствени ръководители присъстват на Съвета, в случая парламентарни републики – министър-председатели, на президентските републики – президентите. Радев има възможността да присъства, защото не е ясно, кой има право, а дори Гълъб Донев да присъстваше, не мисля, че щеше да има разлика в позицията. Въпросът е по какъв начин се формират позиции и колко публични са те, както и доколко да одобрени или не от обществото“.

Джема ГроздановаДжема ГроздановаДжема Маринова Грозданова е български политик.  Тя е родена на 15 май 1975 г. в припомни, че Радев наричаше статията от Die Welt – поръчка, но попита по какъв начин нашето обществото вчера беше запознато той какви позиции ще заеме по тези два важни въпроса.

„Нека да не забравяме, че 48-то НС задължи МС (в случая служебния кабинет), когато Украйна има необходимост от военна и военнотехническа помощ, тя да бъде оказвана в бъдещи периоди. А той казва, че това не е вярно. Дори днес един от неговите съветници и агент на държавна сигурност в национална медия, много дълго обясняваше, че 48-я парламент е приключил и едва ли не решенията му нямат значение. Това не е така. Всяко едно решение взето от парламента е с тежест на закон и то може да бъде отменяно само от следващ състав“, подчерта Грозданова.

Тя изрази притеснението си, че България няма да влезе в Шенген, а не, че Радев би си закичил нещо на ревера, ако това се случи.

„Не сме изпълнили политическите условия да влезем в Шенген, въпреки всички наши твърдения, за изпълнените технически критерии, които са факт, но за сметка на политическото решение. Втора държава, освен Нидерландия дава отказ затова“.

Грозданова прогнозира, че България ще бъде разделена от Румъния през пролетта и Румъния ще бъде приета. „Ние ако успеем да съставим парламент и приемем необходимите закони, тогава евентуално до края на годината бихме могли, а не октомври, но не вярвам, че ще успеем“.

По думите на зам.-председателя на Републиканци за БългарияРепубликанци за БългарияРепубликанци за България е политическа партия в България, създадена през 2020 г. Механизмът за сътрудничество и проверка никога не е бил приключван – както се тръбеше тук в България. „Дори сега, когато имаше шанс да влезнем в дневния ред на Съвета, за да се решава дали ще станем част от Шенген или не, все още се твърдеше, че е приключил и има само хоризонталния – за върховенството на закона за всички държави членки. Това, че нямаше доклади няколко години не означава, че механизмът е приключен, защото той се приключва с решение на Европейския съвет и гласуване на всички лидери. Няма как да е прекратено нещо, което формално не е. То продължава, а не се възобновява, както сега се твърди“, добави още Джема ГроздановаДжема ГроздановаДжема Маринова Грозданова е български политик.  Тя е родена на 15 май 1975 г. в.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3118 15

Свързани новини

Коментари 15

Добави коментар
123

2023.02.11 | 09:03

9
Аз ви казвах, че за всичките злини в България е виновен Румен Радев. Хубавото е, че започвате да го разбирате.
Боби

2023.03.25 | 12:37

15
Достоен държавник а не леке
Надежда

2023.02.14 | 19:13

14
Не е лошо, че прилича на Орбан. Орбан голям политик и президент. Дано прилича на Орбан, а не на Шолц или Макрон.
марги

2023.02.14 | 14:54

13
А дано! Дано се намери някой да ни измие очите!

2023.02.14 | 13:33

12
Това са истински мъже и родолюбци
Тенев

2023.02.11 | 13:17

11
Значи става все по-добър
Кан

2023.02.11 | 09:44

10
Този пРезидент е срам за България

2023.02.10 | 22:30

7
Орбан си говори, но в Унгаршя присъстват всички западни вериги Хипермаркети, + строителните. Набрал е , и сериозни инвестиции.

2023.02.10 | 22:31

8
Солко ветрогенератори е монтирал, тука още за аец говорят.

2023.02.10 | 21:44

4
Г-жо Грозданова, Радев не ми е любимият политик, но в случая е прав, защото сляпото и религиозно "да" ни донесе 88 000 000 загуби само от газа, които ние обикновените хора плащаме с високите сметки. Републиканци за България каква част от тези загуби ще поеме?Затова, Радев е прав, за да имаме въобще електричество и безопасна работа на АЕЦ.

2023.02.10 | 22:30

6
Р.Овч. ти благодари
kirilenko

2023.02.10 | 22:13

5
Президента ви има татуирани сърп и чук на г...за...
Анонимен

2023.02.10 | 21:41

3
И това е лошо за България.

Добави коментар

Водещи новини