Вицепремиерът Христо Алексиев свиква работна среща за проектирането на градска железница в Пловдив

  • 10 февруари 2023 15:07

  • 410
  • 1
Вицепремиерът Христо Алексиев свиква работна среща за проектирането на градска железница в Пловдив
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

На 13 февруари 2023 г., понеделник, служебният заместник министър-председател по икономическите политики и министър на транспорта и съобщенията Христо АлексиевХристо АлексиевХристо Алексиев е роден на 19 септември 1980 г.   Магистър по „Международни ще проведе работна среща за изграждането на градска железница в Пловдив. Това съобщиха от пресцентъра на министерството. 

Ще бъде представен план на ключовия железопътен проект, който ще подобри транспортната свързаност в града, ще облекчи автомобилния трафик и ще намали замърсяването на въздуха. Ще бъдат обсъдени и бъдещите железопътни проекти в Пловдивска област, уточняват от ведомството.

В срещата ще вземат участие областният управител на Пловдив Ангел Стоев, заместник-министърът на транспорта и съобщенията Красимир Папукчийски, генералният директор на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ Златин Крумов, както и представители на местната власт.

Министър Алексиев за състоянието на БДЖ: Остарял подвижен състав, недобра поддръжка и липса на кадри

След срещата е предвиден брифинг, който ще се състои в 13:00 часа в сградата на Областна администрация – Пловдив.

Проектът за градска железница е сред приоритетите на Пловдив в новия програмен период, увери през февруари в интервю за БТА Стефан Стоянов, заместник-кмет на община Пловдив по образование, бизнес развитие и европейски политики. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
410 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Диди

2023.02.10 | 15:57

1
Пловдив е затапен отвсякъде от БДЖ. Южен е като разкопано гето ВиК аварии през ден, кал и пепел. Никой не иска още релси в града има електрически автобуси на пазара.

Добави коментар

Водещи новини