Бивш военен министър: С позицията си за ядрената енергия Радев ни праща в задния двор на Европа

  • 09 февруари 2023 21:37

  • 1920
  • 9
Бивш военен министър: С позицията си за ядрената енергия Радев ни праща в задния двор на Европа
©
Слушай новината Слушай новината

"И политическият, и общественият живот трябва да претърпят същностна промяна, ако искаме да разчитаме на успех в бъдещото си развитие. Трябва малко идеология в политическите партии, да не е застанали от едната страна леви, от другата десни и като се съберат - стават центристи. Трябва да има ясни вътрешнополитически и външнополитически приоритети", коментира бившият военен министър Николай Свинаров в студиото на "Денят ON AIR".

Той призова политиците да се опитат не личният интерес да превръщат в обществен, а да защитават по адекватен начин общественият.

"И в действащата политическа система вероятно има можещи хора, но не се намира решимост и достатъчна подкрепа. Как ще кажем "ще скъсаме енергийна зависимост от Русия" като президентът казва "не можем да имаме ядрена независимост, тъй като ядрените централи са с руско оборудване". Това ще е още една крачка към това да отидем в задния двор на Европа, независимо от всички приказки за Шенген и еврозоната", заяви Свинаров. 

Румен Радев: Ще наложим вето, ако има санкции срещу Русия в ядрената енергетика

Пред Bulgaria ON AIR бившият министър на отбраната изрази позицията си, че страната ни трябва да получи европейско финансиране за подобряване на външната граница на ЕС.

"Трябва да има повече мобилна техника, камери, дронове, които постоянно да следят потока. Няма политическо решение в рамките на ЕС какво ще правим с тези, които са преминали границата. Трябва да знаем ще ни ги връщат ли скандинавските държави или не. Водим либерална политика, за да не може човек да мине по "Симеон" и "Мария Луиза", особено на тъмно", заяви Свинаров.

По думите му е важно е не само да има редовна власт у нас, но и каква ще бъде тя. Прогнозира, че успех може да има широко обедини около "Продължаваме промяната" и ДБ. Като ключов момент за успех посочи съдебната реформа. 

"Хората са го казали отдавна - ако имаше няколко наказани за подобни действия, и някой да ми казва, че без да има проект са раздадени пари, защото после щели да поскъпнат материалите - има очевидни неща, които, ако не ги преодолеем със съдебната система, няма как да се случи", заяви още Свинаров.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1920 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
Тишо

2023.02.10 | 09:48

9
И тоя генерал искуфял колкото аз съм космонафт. Заради такиваДупедавци България удари в дъното

2023.02.09 | 22:35

4
Прав е. А някои им е времето да вървят при новия Хитлер...

2023.02.10 | 09:44

8
Зеленски е юдофашист ! Украйна капут !

2023.02.10 | 09:35

7
България е в кенефа на Европа от нейното приемане , а не в задния двор ! Там не ни е пратил Радев ! Последни сме по всички показатели ! Позицията му към Русия е правилна !
alexievi

2023.02.09 | 22:07

3
Г-н Свинаров, досега в предния двор на Европа ли сме?

2023.02.10 | 02:49

6
Ти какво построи? Окраден псевдокомунизъм?

2023.02.09 | 21:46

1
свинска работа. тя свинята си иска кочината.

2023.02.10 | 00:58

5
По причина,че от кочина си излезнал и са ти ясни свинските работи

2023.02.09 | 21:52

2
natovski bokluk oshte sas priemaneto ni vav evropa i nato nie sme vav zadniat dvor blagodarenie na takiva podlogi i verootstapnici kato teb.

Добави коментар

Водещи новини