Трайчо Трайков: Фирмата, изсякла дърветата в Борисовата градина, има договор със Столична община за сметосъбиране

  • 09 февруари 2023 18:17

  • 4063
  • 4
Трайчо Трайков: Фирмата, изсякла дърветата в Борисовата градина, има договор със Столична община за сметосъбиране
© бТВ
Слушай новината Слушай новината

В интервю за "Лице в лице" кметът на столичния район "Средец" Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко даде обяснения за случилата се незаконна сеч в сърцето на Борисовата градина. 

Оказва се, че фирмата, която е извършила това действие, има сключени договори със Столична община за почистване и сметосъбиране за 6 софийски района. Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко призова кмета Фандъкова да използва влиянието си и да ги анулира, тъй като "на тези хора не може да се има никакво доверие". Изсичането на два декара жива гора той си обясни с апетити за строителство. "Досега това нещо не им е позовлявано", подчерта районният кмет.

Фандъкова пред СОС: Абсолютно незаконно, без позволение бяха изсечени дървета в сърцето на Борисовата градина

Трайков бе категоричен, че Столична община трябва да си върне контрола върху Къпалня "Мария Луиза". И предостави хронология на събитията до момента. "Със сделка през 2002-2003 година, чрез смесено дружество между „Софийски имоти“ и две офшорки, къпалнята се превръща в дружество, в което Столична община няма никакъв контрол. Преди 2 години започнах проект. Има 12 декара в рамките на имота на къпалнята, които бяха с неизвестен собственик. Тогава ги актувахме като общински. В крайна сметка всичко приключи. Дойде време да извършим логистиката. Тогава се опитахме да влезем във връзка. Обадих се на „Софийски имоти“. Те казаха, че не са виждали тези хора и нямат никаква комуникация с тях. Финално една от директорките на "Софийски имоти" ни помогна и направихме среща с изпълнителния директор на Парк „Мария Луиза“. Преди 2-3 месеца махнахме оградата и присъединихме тези 12 декара към парка, а те поставиха оградата по техните граници. Преди три седмици от Дирекция „Зелена система“ на Столична община дойде писмо от директора, че те са казали, че искат да премахнат няколко дървета и тъй като имотът е частен, трябва да кажем какво е положението. Експерти казаха, че има 11 дървета, от които 5 напълно изсъхнали бора и 6 дървета върху подпорната стена. Издали сме това разрешение за премахването на тези изсъхнали дървета", посочи районният кмет. 

Кадър: бТВ

Трайков добави, че тези дървета така и не са премахнати, но за сметка на това "абсолютно бандитски" посред нощ е била изсечена жива гора. "Минали са си през бариерата, защо са ги пуснали – не знам. Били са с багер и камион с дробилка отзад", каза още Трайков. 

Последвайте канала на

Теодора Павлова
4063 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Димо

2023.02.11 | 10:08

4
Този хемелион е характерен п.редставител на ДБ
гост

2023.02.09 | 20:24

3
Румен-Вълка ,отявлен бандит с протекции от политиците на герб

2023.02.09 | 18:31

2
Странно защо триете коментари срещу Вълка????? Който е отговорен за изсичането....
Емѝ...

2023.02.09 | 18:23

1
Тоя мошеник, доведен в ДеБъ от Роско котарака, е виновен за 1 милиард лева, които се оттекоха към Русия за Росатом. А захлеби над 100 хиляди еврака за гастрола си в Швейцария, където ни осъдиха с неговите показания. Резил просто, че такова миризливо се набута в уж опозицията на тиквите.

Добави коментар

Водещи новини