Енергийният министър е давал показания по разследването срещу Александър Николов

  • 09 февруари 2023 12:07

  • 795
  • 2
Енергийният министър е давал показания по разследването срещу Александър Николов
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

По времето на Александър НиколовАлександър НиколовАлександър Николов е Магистър по финанси от УНСС. През последните няколко месеца е изпълнителен като министър на енергетиката са сключвани договори, които не отговарят на Закона за енергетиката, обяви настоящият министър Росен ХристовРосен ХристовРосен Христов е магистър по  международни икономически отношения от Калифорнийския. Той потвърди, че е давал показания по случая, заради който прокуратурата повдигна обвинения към Николов, съобщава БНР.

"Факт, че много договори са сключени в нарушение на Закона за енергетиката. Оттам нататък кой каква роля има, кой какви решения е вземал, защо ги е вземал, това вече ще решават компетентните органи", заяви Христов.

Александър Николов обвинен за отказа да се плаща в рубли към "Газпром"

Той коментира и решението на "Грийнпийс" да заведе дело срещу стратегията за развитие на енергетиката. По думите на министъра това е "визия", а не "стратегия".

"За съжаление, очевидно хората от "Грийнпийс" или не четат, или не слушат, или си правят пиар на гърба на Министерството на енергетиката, просто отчитат някаква дейност, че са активни", каза още Росен ХристовРосен ХристовРосен Христов е магистър по  международни икономически отношения от Калифорнийския.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
795 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2023.02.09 | 13:55

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 23 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id369032
баба гицка

2023.02.09 | 12:26

1
кирчо при ГЕШЕВ

Добави коментар

Водещи новини