Керемедчиев: Ердоган ще използва всички възможни механизми, за да помогне на своите сънародници

  • 09 февруари 2023 09:41

  • 360
  • 2
Керемедчиев: Ердоган ще използва всички възможни механизми, за да помогне на своите сънародници
© Кадър БНТ
Слушай новината Слушай новината

"Ердоган ще използва всички възможни механизми, за да помогне на своите сънародници, но и да се утвърди като лидер на Турция и от гледна точка на предстоящите избори, които идват един месец след българските. От политическа гледна точка бедствието в Турция показва доколко Ердоган продължава да е силният човек в Турция и доколко успява да се справи с тази огромна криза. Подхожда адекватно в момента, агресивен е в желанието да се справи с тази катастрофа, коментира пред БНТ Милен Керемедчиев, бивш заместник-министър на външните работи.

Според него критиките, които се отправят към турския президент, са неоснователни.

"Имаше много важно негово изказване, че нито един турски гражданин, който в момента е без жилище, няма да остане без жилище и ще получи помощ. Представете си тази голяма държава, която въпреки това добре структурирана, се изправя пред чудовищно земетресение и огромни щети - 13 000 сгради са се срутили. Така че в началото реакцията по отношение на организацията е възможно да е била леко закъсняла, но много бързо впоследствие се е активирала", допълни Милен Керемедчиев.

По думите му заради много опити за преврат, заради ситуацията с кюрдите, от гледна точка на вътрешната сигурност, Турция има една много добре структурирана система за сигурност и превенция, затова и всички служби са се активирали много бързо.

"Ситуацията в Сирия ще бъде много по-дълго време неконтролируема, отколкото това, което става в Турция", каза още Милен Керемедчиев.

Последвайте канала на

Десислава Станева
360 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2023.02.09 | 14:00

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 23 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id369032

2023.02.09 | 10:07

1
Там са кю.рди бе керемидо. Ердоган ги бомбардираше допреди две години, много от разрушенията са от тогава.

Добави коментар

Водещи новини