Радев ще представлява България на извънредното заседание на Европейския съвет в Брюксел

  • 09 февруари 2023 07:24

  • 448
  • 7
Радев ще представлява България на извънредното заседание на Европейския съвет в Брюксел
© Булфото (архив)

Президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на ще представлява България на извънредното заседание на Европейския съвет, което ще се проведе днес и утре в Брюксел, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Сред акцентите в срещата на върха ще бъдат войната на Русия срещу Украйна, икономическото състояние на Европейския съюз (ЕС) с фокус върху представените от Европейската комисия нови инициативи за насърчаване на конкурентоспособността на Съюза. Тема на срещата ще е и миграцията и гарантирането на сигурността на външните граници на ЕС.

Министерският съвет одобри позицията на България за участие в извънредното заседание на Европейския съвет. 

Извънредна среща на Европейския съвет

В контекста на икономиката се очаква лидерите да приемат заключения, които поставят основите на действия, насочени към гарантиране на дългосрочна конкурентоспособност, икономическо благосъстояние и водеща роля на световната сцена за Европейския съюз. Тези действия са базирани на всеобхватен подход за укрепване на икономическата, индустриална и технологична база на Съюза и на европейския суверенитет и стратегическата автономност.

Европейските лидери ще обсъдят още ситуацията с миграцията и ще оценят изпълнението на заключенията от юни, октомври и декември 2021 г., с цел засилване на работата в следните направления: по-ефективен контрол на външните граници на ЕС; засилени външни действия със страните на произход и транзит; засилване на сътрудничеството при връщане и реадмисия; борба с контрабандата на мигранти; напредъка по Пакта за миграцията и убежището.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
448 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
PaulaFox

2023.02.09 | 14:02

7
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 23 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id369032
3

2023.02.09 | 09:24

6
Нещо си се объркал! Зеленият чорап, селяндуринът от Славяново, който с чудовищна измама си добра до втория си мандат, съвсем не е "кози дирник", а чиста проба кремълски дирник, който унизително за България е подложил на масовия убиец, злодей, диктатор и чудовище в Кремъл, срещу което чудовище се е вдигнал целия прогресивен и демократичен свят! Сама че, правилно казваш, мястото на националния предател, (п)Резидента на Решетников е в Сибир, там да си харчи рублите! ТОЙ е срам и позор за България!
Хай

2023.02.09 | 07:59

1
Ес нато евро и шенген вън от България
Хой

2023.02.09 | 08:47

5
Лапай Хуй
.

2023.02.09 | 08:46

4
Горките хора ,пак ще слушат лозунги от комунизма.
Позитански смрад

2023.02.09 | 08:07

3
Кози ДИРНИК, никой нети иска мнението. Бегай си в сибир даси харчиш Копейките.
Комундел изпорен

2023.02.09 | 08:04

2
Зеления чорап се мъчи да се завира между хората ама няма да му се получи. Европа не пасе трева и им е ясно резидент каква мишка е. Никой не го кани за два мандата никаде, ходи сам да се завира по някакви сбирки за имидж кат прошляк. Той е вднъното да се раздели народа и да изпростее, ПП кой ги доведе да се осерат, кой?

Добави коментар

Водещи новини