Петър Витанов: Само силна БСП ще може да реши политическата криза в страната

  • 08 февруари 2023 14:49

  • 290
  • 5
Петър Витанов: Само силна БСП ще може да реши политическата криза в страната
© Пресофис/ Витанов

Само силна БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е може да сложи край на политическата криза в страната. Това коментира пред БНР евродепутатът и член на Националния съвет на партията Петър ВитановПетър ВитановПетър Витанов е роден на 18 април 1982 г. в Сливен. Завършва Английската гимназия в София. Владее в навечерието на конгреса. Витанов сподели очакванията си за форума в събота.

„Има две групи – едната, която счита, че има тежък проблем с левицата, свързан с бъдещoто ѝ оцеляване и друга, която ще се опитва да преведе конгреса през едно мирно русло и ще говори за уставни промени, които са тотално неадекватни към времето и пространството“, каза Витанов.

Евродепутатът Петър Витанов се срещна с посланика на РСМ в ЕС след нападението над Християн Пендиков

На въпроса дали на конгреса може да има точка за смяна на ръководството, въпреки че тя не е в дневния ред, Петър ВитановПетър ВитановПетър Витанов е роден на 18 април 1982 г. в Сливен. Завършва Английската гимназия в София. Владее отговори: „Конгресът е върховният орган, който може да променя както дневния ред, така и дебата. Неговите решения са с най-висока стойност, така че очаквам този въпрос да бъде повдигнат. Този конгрес е значим не само за БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, но е важен и за бъдещето на страната. Само силна БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е може да реши политическата криза“.

Според Витанов състоянието, в което в момента се намира левицата, не й позволява да е сериозен фактор в българската политика.  

„С резултата, който постигаме, ние се превърнахме от първостепенен политически играч във второстепенна сила. С резултат от 9 процента, няма как да налагаш своята политика. Така че първият и най-съществен въпрос е как може да се промени партията, за да спечели доверие“ каза Витанов.  

„За да не се превърне БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е в политически полуфабрикат, тези мерки минават през промяна в ръководството. През носителите на политиките. Управлението е процес, в който всеки се изчерпва. Дори днешното ръководство на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е да предложи 14-те точки за мир на Удроу Уилсън в Първата световна война, няма кой да му обърне внимание. Трябва шокова терапия за БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е“, смята евродепутатът.

Петър ВитановПетър ВитановПетър Витанов е роден на 18 април 1982 г. в Сливен. Завършва Английската гимназия в София. Владее коментира и критиките, че въпросът за лидерството се поставя на прага на нови избори.

„Изборите са през четири месеца. Сега идват нови предсрочни, след тях може би още едни, а след това и местни. Така че не може да съобразяваме промените в партията с постоянния цикъл от избори. Колкото по-бързо направим промяната, толкова по-добре. Хората трябва да видят надежда. Това е политическата логика“, добави той.

В качеството си на евродепутат Петър ВитановПетър ВитановПетър Витанов е роден на 18 април 1982 г. в Сливен. Завършва Английската гимназия в София. Владее отбеляза добрата реакция на България, която оказа своевременна помощ на Турция след смъртоносното земетресение. Социалистът е на мнение, че страната ни е демонстрирала солидарност и се е показала като добър съсед, като е изпреварила в своите действия останалите държави от ЕС.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
290 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Асан от пазарджишкия

2023.02.08 | 18:06

5
Скро силна БСП ще има само по затворите и в небитието!

2023.02.08 | 17:50

4
ВИТАНОВ, ВИЕ СТЕ ГОЛА ВОДА. пОД ЧЕРТАТА, 4%

2023.02.08 | 16:03

3
Я па тоя помияр цветни сънища сънува

2023.02.08 | 15:40

2
Именно. Бъдете силни и се саморазпуснете, а след това ще ви осъдим всичките.
И

2023.02.08 | 14:53

1
Тъпи долни крадливи комунисти

Добави коментар

Водещи новини