Сабрутев (ПП) с огнен апел към президента заради решение на служебния кабинет

  • 08 февруари 2023 14:16

  • 1566
  • 2
Сабрутев (ПП) с огнен апел към президента заради решение на служебния кабинет
© Булфото, архив
Слушай новината Слушай новината

Служебният кабинет продължава със своята брутална наглост и лицемерие! Припомням, че служебният кабинет НЕ изпълни конституционното си задължение и НЕ внесе в Народното събрание проект на държавен бюджет за 2023, с който да гласуваме увеличение на доходите на най-бедната част от населението ни: 2 млн пенсионера + 1 млн. работещи бедни и обрече на обедняване половината от населението на България! Преждевременно цените на хранителните стоки избухнаха - превишиха дори тези в Люксембург и Монако! Но за сметка на това, служебният кабинет, много тихо, в момент, в който няма контролиращ орган (няма действащ парламент), премахна тавана на заплатите на шефовете на държавните дружества. Това написа в профила си във "Фейсбук" Венко Сабрутев от "Продължаваме промяната". 

"Явно според служебния кабинет, текущите шефски заплати достигащи колосалните 14 040 лева на месец, на потъналите в корупция и безхаберие държавни предприятия, НЕ са достатъчни?!? Това ли са таргетираните мерки, насочени към най-уязвимите групи хора, които ни обеща служебният кабинет на президента Радев? Най-засегнатите се оказаха тези с 14 040 лева заплати, които сега имат нужда от увеличение на заплатите", пише той в публикацията си. 

Правителството тихомълком е премахнало лимита за заплатите в бордовете на 17 държавни фирми, писа "Сега". В статоята си медията припомня, че досега възнагражденията на изпълнителните директори в акционерните дружества са били ограничени до максимум 18 минимални работни заплати, а на членовете на бордовете на тези предприятия - до 6 минимални работни заплати. Занапред тези лимити се премахват, като какви да бъдат възнагражденията на шефовете, ще решават съответните министерства-принципали. 

Сабрутев (ПП): В НС показаха как се прави корупцията - през законодателство, скрито зад грижата за хората

Венко Сабрутев отправя апел към държавния глава: 

Уважаеми, г-н Президент!

Знам, че моето послание ще достигне до Вас.

Апелирам да вземете необходимата държавническа позиция по тази социална несправедливост!

Надявам се да направите необходимото, за да НЕ допуснете облагодетелстване на шепа шефове на държавни предприятия, за сметка на народа!

Апелирам да изискате отмяна на решението на Вашия Служебен кабинет, с което премахват таваните на заплащане на шефовете на държавните предприятия.

Аз поемам ангажимента, когато се върнем в Народното събрание, да изисквам всеки месец информация за реалните възнаграждения, които получават шефовете на държавните предприятия и да ги предоставям лично на Вас, широката общественост и медиите.

За да може всеки един гражданин да разбере до какво задълбочаване на социалното неравенство води политиката на Служебения кабинет – свръхзабогатяване на шепа шефове и обедняване на обикновените хора.

Липсата на Ваша позиция по този казус, ще се приема за мълчаливо съгласие и подкрепа за задълбочаване на социалното неравенство в България.

С уважение,

Венко Сабрутев

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1566 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.02.08 | 15:43

2
Чорапа сега чака опорка от мУтрафонова. Така че не се надявайте на бърз отговор - защо няма да стане.
гост

2023.02.08 | 15:11

1
Каскета да повдигне обвинения за магистрала Хемус с кражби за милиарди,защо мълчи и демонстрира на кой е човек

Добави коментар

Водещи новини