Румен Радев обсъди с Шарл Мишел необходимостта от реформи в политиката по миграция

  • 07 февруари 2023 13:36

  • 370
  • 2
Румен Радев обсъди с Шарл Мишел необходимостта от реформи в политиката по миграция
© Bulphoto/ архив
Слушай новината Слушай новината

Необходимостта от реформи в европейската политика по миграция, както и нуждата от повече солидарност с държавите които формират външните граници на ЕС и са пряко изложени на миграционния натиск, обсъди днес президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на във видеоконферентен разговор с председателя на Европейския съвет Шарл МишелШарл МишелШарл Мишел – белгийски политик и премиер на страната. Шарл Мишел е роден на 21 декември 1975 г. в. Разговорът е в рамките на подготовката на извънредното заседание на Европейския съвет, което ще се проведе на 9 и 10 февруари. Страната ни ще бъде представлявана от българския държавен глава.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1542

По време на разговора бяха подчертани негативните последици за сигурността в Европа, произтичащи от войната на Русия срещу Украйна, както и ефекта на военния конфликт върху икономиките на страните членки на ЕС.

Заявените амбиции на Република Северна Македония за присъединяване към ЕС на фона на ескалиращата антибългарска кампания в страната, довела до престъпления от омраза като палежи и стрелба срещу български културни клубове и насилие срещу македонски българи и български граждани, също бе сред изразените позиции от президента Радев.

ЕК призова: България и Северна Македония да се уважават

Последвайте канала на

Десислава Станева
370 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Теодора Андреас

2023.02.07 | 14:25

1
От Германия съм и съм нападната с гласове в главата от Северна България

2023.02.07 | 15:55

2
И какво ти казаха мила?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини