Министърът на туризма: Към момента няма данни за бедстващи българи в Турция

  • 07 февруари 2023 09:02

  • 426
  • 1
Министърът на туризма: Към момента няма данни за бедстващи българи в Турция
© Bulphoto/ архив
Слушай новината Слушай новината

Към момента няма данни за пострадали и бедстващи българи в Турция, заяви пред БНТ министърът на туризма Илин ДимитровИлин ДимитровИлин Димитров е роден през 1983 г. Завършва средното си образование в гимназия с преподаване на.

Всичко по темата:
Земетресението в Турция и Сирия 661

Искам да изкажа съболезнования към турския народ. България изпрати помощ и посланичката на Турция го потвърди. Изпратени са жива сила, техника, кампании, които да подпомогнат нашите действия там. Аз дори днес трябваше да бъда в Истанбул на изложение, но то беше отложено.

Министърът е разговарял с много туроператори и няма данни за блокирани групи с български туристи. Има отменени полети към Истанбул поради земетресението и лошото време. В случая действа Директива 261 на ЕС, според която когато полетът е отменен поради форсмажор, компаниите не дължат обезщетение на пътниците.

"Обезщетение се дължи ако той закъснее по определено часово време. Компаниите обаче би трябвало задължително да се погрижат за своите пътници. Вариантите са два - да им бъдат върнати средствата за полетите или да им бъде презаверен билетът за следващия полет", посочи министърът.

Десислава Станева
426 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Мда

2023.02.07 | 09:30

1
Американските педали удариха Турция по най печелившия им отрасъл-туризма.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини